piatok 5. júla 2019

Diana Kankulová - Malé úvahy a príbehy s DMO

https://elist.sk/wp-content/uploads/Male_uvahy_a_pribehy_s_DMO.jpgPredstavujem vám knihu o detskej mozgovej obrne. Teda, nie iba o nej. Toto sú zápisky jednej slečny, ktorá sa rozhodla, že sa s nami podelí o situácie zo svojho života, pretože žiť s hendikepom nie je ľahké, ale málokto si úplne uvedomuje, aké to v skutočnosti musí byť. Kniha vám aspoň trochu priblíži náš svet. Asi tam nájdete aj časti, ktoré nepochopíte, lebo nie ste v autorkinej koži, no určite vám poskytne nový pohľad na osoby s touto diagnózou.
Nedokážem sa stotožniť so všetkým, čo je tam napísané (niečo mi bolo cudzie, niečo nerobím a nikdy ani robiť nebudem, aj keď mám detskú mozgovú obrnu tiež), ale prišla som na to, že ľudia s rovnakým postihnutím riešia tie isté problémy a okolitý svet im rovnako nerozumie. Dúfam, že vďaka tomuto dielu sa aspoň pár ľuďom otvoria oči a prehodnotia svoj postoj. Nie sme nesvojprávne bytosti.
Zbystriť pozornosť by však mali najmä rodinní príslušníci a priatelia, ktorí poznajú človeka s DMO. Toto je cenná kniha, ktorá vám pomôže vyhnúť sa chybám, ktoré by mohli nastať vo vzťahu k nim. Budete lepšie chápať ich pocity.

https://elist.sk/obchod/rande-naslepo/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly