pondelok 3. februára 2014

Knižné novinky - Február 2014

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/165/l165179.jpgPočet strán: 304
Väzba: pevná
Vydavateľstvo: Koruna

Vychádza: 12.2.2014
Na prvú lásku nezabúdame. Je čistá a priezračná ako horská bystrina a úprimná ako dobré priateľstvo. Zostáva ukrytá hlboko v nás, v našom vedomí, a vždy si na ňu spomenieme, keď nám je ťažko. Možno preto, že nám život niekedy ublíži viac ako ona, vtedy, pred rokmi.

Maturantka Kristína Bánovská, žijúca neďaleko Bratislavy, stretne počas dvoch týždňov prázdnin na východe Slovenska Michala, o tri roky staršieho mladíka. Láska, ktorá sa zrodí medzi nimi, by sa mohla pokojne nazvať osudovou... Sprevádza ich celým životom napriek tomu, že sa museli od seba v mladosti nedobrovoľne odlúčiť. Hoci si neskôr každý z nich zúfalo hľadá osobné šťastie vo vlastnom domove a rodine, tú lásku z mladosti, nenaplnenú a silnú, si nosia stále v srdciach a nedokážu sa jej vzdať. Tlie tam ticho ako pahreba, ktorá potrebuje iba malú iskru, aby sa vznietila a začala opäť horieť. Celé roky sú Kristína a Michal prepojení akousi telepatiou podobných myšlienok, opatrujúc si vzácnu osobnú korešpondenciu. Ticho dúfajú, že raz sa všetko zmení...

Ako sa príbeh skončí? Stretnú sa raz zaľúbenci a nájdu si k sebe konečne cestu? Podarí sa im po dlhoročnom strádaní byť opäť spolu a pokračovať tam, kde začali ako mladí? 
zdroj: Martinus 
http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/163/l163444.jpg Počet strán: 224
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: Fragment
 Vychádza: 19.2.2014
 Sedemnásťročná Theresa neverí, že jej najlepšia priateľka Júlia spáchala samovraždu alebo mala nehodu. Je si istá, že na moste, z ktorého podľa polície spadla alebo skočila, nebola sama. Niekto bol s ňou - a strčil ju.
No kto? Žeby záhadný Leon, ktorý Júliu prenasledoval na každom kroku? Theresa začne pátrať na vlastnú päsť a zistí veci, o ktorých by azda radšej nevedela...

 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/165/l165048.jpg
Počet strán: 336
Väzba: pevná
VydavateľstvoCooBoo

Vychádza: 19.2.2014

 Mrtvé tělo jako Historie. Každé tělo má svůj příběh. Šestnáctiletá Mackenzie Bishopová pracuje pro Archiv jako Správce. Jejím úkolem je chytat a vracet Historie, které se sem tam probudí a utečou, To všechno dělá s vědomím, že někde v Archivu odpočívá i tělo jejího dědy, který ji sem před čtyřmi lety přivedl, a mladšího bratra, s jehož ztrátou se zatím nevyrovnala.

 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/163/l163664.jpg
Počet strán: 336
Väzba: pevná

Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 19.2.2014
 Profesor David Ullman patrí medzi najváženejších odborníkov na démonologickú literatúru – predovšetkým na Miltonov Stratený raj. Paradoxne, nie je veriaci, svoj predmet skúmania vníma iba ako výplod fantázie. Jedného dňa ho navštívi tajomná Štíhla žena s ponukou, aby letel do Benátok a preskúmal akýsi „fenomén“. Hoci sprvu odmieta, napokon sa predsa len ocitá v Benátkach so svojou milovanou dvanásťročnou dcérou Tess.

Na adrese, ktorú Davidovi poskytla záhadná žena, nájde muža pripútaného v kresle. Ten nezmyselne bľaboce, očividne nie je pri zmysloch... David si odrazu uvedomí, že jeho slová nadobúdajú význam, a keď mu chlap zopakuje posledné, desivé slová jeho mŕtveho otca, pochopí, že muža posadol démon. Po návrate do hotela nájde stáť dcéru na streche vysoko nad vodným kanálom. Predtým, než do neho dievča skočí, prednesie poslednú prosbu: Nájdi ma. Ak chce vystopovať démona, ktorý uniesol jeho dcéru, musí si poradiť s hádankami a symbolmi zo Strateného raja – inak ju naveky stratí.
 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/159/l159146.jpg
Počet strán: 312  
Väzba: pevná
Vydavateľstvo: Slovart


 Vychádza: 24.2.2014

Najlepšia upírska séria.

Rose vie, že láska medzi strážcami je zakázaná. Jej najlepšia priateľka Lissa, posledná dragomírovská princezná, musí byť pre ňu vždy číslo jeden. Keď však ide o božského Dimitriho Belikova, pravidlá neplatia. Hoci to znamená klamať Lisse a ohroziť ich dlhoročné priateľstvo.

Odkedy Rose zabila prvého strigoja, niečo sa v nej zmenilo. Myseľ jej zahaľuje temnota a duchovia ju varujú pred nesmrteľnými nemŕtvymi. V bitke ako z najhorších nočných môr si Rose bude musieť vybrať medzi životom, láskou a dvoma ľuďmi, na ktorých jej záleží najviac.
 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/163/l163951.jpg
Počet strán: 424
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Baronet

 Vychádza: 26.2.2014



Na něco se vyplatí si počkat…

Devatenáctiletá Avery Morganstenová nastupuje na malou univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Domnívá se, že vzdálenost jí pomůže uniknout před tím, co se jí stalo na halloweenském večírku před pěti lety, kdy se její život navždy změnil. Nyní jen musí chodit včas na vyučování, nosit na levém zápěstí náramek, nepřitahovat k sobě zbytečnou pozornost a možná si najít pár přátel, protože to by byla příjemná změna. Rozhodně ale nepotřebovala a neměla v úmyslu přitáhnout pozornost jediného kluka, jenž by mohl otřást nejistou budoucností, kterou si pro sebe naplánovala.

Něco se vyplatí prožít…

Cameron Hamilton je metr devadesát vysoký sexy bůh s oslnivě modrýma očima, jemuž ženy padají k nohám. Má pozoruhodnou schopnost vyvolávat v Avery touhy, o nichž se domnívala, že jsou jí už navždy zapovězeny. Uvědomuje si, že se od něj musí držet dál, ale okouzlující a vtipný Cam s tím zatraceným dolíčkem na tváři se objevuje všude, kam se pohne. Zaplést se s ním je nebezpečné, ale když jiskřivé napětí, které je zachvátí pokaždé, jakmile se ocitnou spolu, už nelze dál přehlížet, probudí Cam v Avery něco, o čem neměla tušení, že v ní dřímá.

O něčem by se nikdy nemělo mlčet…

Když však Avery obdrží několik výhružných zpráv a telefonátů, nemá na vybranou a musí se postavit čelem minulosti, kterou toužila pohřbít. Někdo jí totiž odmítá dovolit, aby zapomněla na tu noc, kdy se všechno změnilo. Až zničující pravda vyjde najevo, vydrápe se z ní Avery tentokrát bez jizev? A bude tu Cameron pro ni, aby jí pomohl, nebo ho stáhne s sebou do propasti?

 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/153/l153485.jpg
Počet strán: 400
Väzba: pevná
 Vydavateľstvo: Slovart


 Vychádza: 28.2.2014
Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu.
Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje.

  zdroj: Martinus 

4 komentáre:

  1. Už sa tak neviem dočkať! Hoci som TMI už prečítala je to séria ktorú potrebujem mať doma. Všetky 3 knihy mám kupene a konečne sa dočkám pokračovania. Obálka je úplne nádherná!
    A ešte sa teším na J.Lynn a Počkám na teba :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prvá, druhá a štvrtá kniha majú krásne obálky. Démonológa si určite prečítam, vyzerá, že by to mohlo byť niečo na spôsob Da Vinciho kódu. :)
    Budem rada, keď sa zúčastníš mojej Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na TMI sa teším a tretia UA je zo série jednoznačne najlepšia :3

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly