štvrtok 31. októbra 2013

Knižné novinky - November 2013

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/155/l155468.jpgPočet strán: 432
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 12.11.2013
 
„Jim Heron, ty sa postaráš o spásu sveta.“
Osamelý štyridsiatnik Jim Heron nevie nič o vykúpení ani v také niečo neverí – jeho profesiou sa stala pomsta a hriech považuje za relatívny pojem. Všetko sa zmení, keď sa z neho stane padlý anjel a jeho úlohou je spasiť duše siedmich ľudí, ktorí podľahli niektorému zo siedmich smrteľných hriechov. Odmietnutie poslania neprichádza do úvahy.
Vin diPietro celkom prepadol obchodovaniu a hromadeniu majetku. Až v kritickej chvíli zasiahne osud a do cesty mu privedie neústupčivého samozvaného záchrancu Jima Herona a príťažlivú ženu. Pod ich vplyvom Vin postupne spochybňuje svoje pôvodné zásady aj životný cieľ. Keď si naňho začne robiť nárok zákerná temná sila, Vin sa rozhodne spolupracovať s padlým anjelom. Nielen preto, aby si získal lásku, ale predovšetkým aby očistil vlastnú dušu. 
 
zdroj: Martinus 
 
http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/156/l156832.jpg Počet strán: 560
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: JOTA

 Vychádza: 6.11.2013
 

Možná mi ukradli minulost, ale nikdy nedopustím, aby mě připravili o budoucnost.

Zeď, jež odedávna oddělovala svět Dananů a lidí, se zhroutila a Bojovníci tmy se dostali ze svého mrazivého vězení. MacKayla Laneová uvízla ve smrtelné pasti. Dostala se do spárů Pána a vládce, jenž ji připravil o paměť, takže neví, kdo je: jediná žijící vidoucí schopná najít starodávnou knihu tajemných kouzel Sinsar Dubh, klíč k nadvládě nad oběma světy.
Osamocena bojuje o svou vlastní duši, a přestože se jí daří tuhle bitvu vyhrát, je to jen první krok na dlouhé cestě. Bojuje s Danany a zabředá do vnitřních sporů záhadné sekty vidoucích. Netuší, komu může věřit a kdo se ji pouze snaží využít. Ztrácí se v nepřehledném světě Dananů, kde nic není takové, jak se zdá.
Jak se v něm vyznat, když se nevyzná ani sama v sobě? 
 
 zdroj: Martinus
 
http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/151/l151209.jpg Počet strán: 416
Väzba: pevná
Vydavateľstvo: Baronet

 Vychádza: 20.11.2013
 
 Nenechte si ujít závěrečný díl dech beroucí pentalogie Údolí stínů! Kyliina cesta hledání sebe samé je téměř u konce…

Je to těžká věc, když je vám šestnáct a vy nevíte, co dál se svým životem. Když Kylie vstoupila na začátku prázdnin do tábora Údolí stínů, netušila, co ji zde čeká. Navždy za sebou zanechala „starý“ život, aby odhalila svět mnohem magičtější, než si kdy dovedla představit. Aby zde našla dvě nejlepší přítelkyně, z nichž jedna je čarodějka a druhá upírka… a aby zjistila, že ani tady není láska jednoduchá.
Teď se její největší a nejnebezpečnější nepřítel se vrací, aby ji jednou provždy zničil. A existuje jen jedna cesta jak ho zastavit! Kylie musí naplno využít svých nadpřirozených schopností, projít proměnou, která všechny kolem ohromí. Její cesta však nebude u konce, dokud se konečně nerozhodne… dokud si její srdce nevyvolí toho, koho bude celý svůj život milovat. Měla by si snad vybrat vlkodlaka, jenž jí zlomil srdce, ale teď by dal cokoliv za to, aby ji získal zpátky? Anebo se rozhodnout pro elfa, který raději utekl před mocnou láskou, aniž by jí dal šanci? Všechno, co se Kylie v Údolí stínů naučila, by měla zúročit… teď, když její osud bude naplněn a srdce si konečně zvolí toho pravého. 
 
 zdroj: Martinus
 
Počet strán: 400
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: Koruna

Vychádza: 1.11.2013

Lilja, Olaf a Magnús žijú na Islande v osade svojho otca Arnara. Najvyšší boh Ódin bdie nad ich prosperitou, ale nedokáže zastaviť to, čo je už dávno utkané v niti osudu. Blíži sa posledný súboj bohov s temnými bytosťami podsvetia – Ragnarok. Jedine krásna Lilja môže zachrániť aspoň kúsok života na ostrove, ktorý sa rúti do záhuby. Jej brat Olaf sa z núdze vydá hľadať nové lovisko rýb, ale na mori ho zmietne vlna a odnesie k brehom krajiny, kde žijú trolovia. Medzitým ich brata Magnúsa unesú kupci a predajú ho ako otroka. Stane sa z neho vikinský bojovník, ktorý na ďalekých anglických brehoch bojuje za lásku princeznej Roweny a slobodu.
Vo štvrtom príbehu sa spolu s Liljiným synom Dagurom vydáte na dobrodružnú výpravu, ktorej cieľom je prinavrátiť siedmim severským kráľovstvám kúzelné meče a zachrániť princeznú fjordov z rúk zlého čarodeja Vagana, Temných elfov a Dragonidov.
Kniha Arnarove deti, Sága o Vikingoch, vám ponúka štyri príbehy troch súrodencov a Arnarovho vnuka Dagura, okorenené severskými mýtmi, bohmi, dobrodružstvom a láskou. Podarí sa hlavným hrdinom zvíťaziť nad nepriazňou osudu? To sa dozviete v týchto čarovných príbehoch severu.
Recenziu na túto knihu nájdete TU.

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/142/l142244.jpgPočet strán: 424
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Slovart

 Vychádza: 30.11.2013
 
 Nad londýnskym Inštitútom sa zmráka. Mortmain pripravuje útok na Tieňolovcov: chce ich zničiť pomocou Pekelných strojov – armády neľútostných automatonov. Na dokončenie svojho plánu potrebuje už len jedno: Tessu Grayovú.

Tieňolovci sa snažia objaviť Mortmaina, skôr než vyšle armádu do útoku. Keď však Mortmain unesie Tessu, Jem a Will, ktorí si obaja robia nároky na jej srdce a lásku, sú ochotní urobiť čokoľvek na jej zachránu. Tessa si uvedomuje, že jediný, kto jej môže pomôcť, je ona sama. Ale dokáže sa jedno obyčajné dievča postaviť celej armáde Pekelných strojov?
 
 zdroj: Martinus
 
http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/155/l155734.jpg Počet strán: 344
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 19.11.2013
 
 Keď čerstvá maturantka Allyson, dievča z dobrej americkej rodiny, stretne počas výletu do Európy na netradičnom pouličnom predstavení Shakespearovej hry Večer trojkráľový bezstarostného holandského herca Willema, poriadne to medzi nimi zaiskrí. A keď ich osud na druhý deň znovu zvedie dohromady, Allyson urobí niečo nečakané a úplne bláznivé: zmení svoje cestovné plány a vyberie sa s Willemom do Paríža. Po jedinom spoločne strávenom dni a noci sa iskra rozhorí a horí jasným plameňom... až kým sa Allyson nezobudí a zdesená nezistí, že Willem je preč a s ním nielen jej drahé hodinky, ale aj sny o veľkej láske.
Za jediný deň sa Allysonin život prevráti naruby. Pred ňou je rok sebaobjavovania – ako poslušná dcéra podľa priania rodičov nastúpi na vysokú školu a pripravuje sa na budúce povolanie. Plná nezodpovedaných otázok a pochybností sa počas prázdnin vydá na cestu po odpovede – a to rovno do Paríža. Uniká pred životom plným obmedzení, aby našla skutočnú vášeň, a možno dokonca aj pravú lásku. Veď tak nejako to písal aj sám Shakespeare, nie?

V roku 2014 vyjde pokračovanie románu s názvom Iba jeden rok, v ktorom autorka opisuje deň v Paríži a jeho dozvuky trvajúce celý nasledujúci rok tentoraz z pohľadu Willema. 
 
 zdroj: Martinus
 
http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/138/l138024.jpg Počet strán: 632
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR CZ

 Vychádza: 2.11.2013
 
 Závěrečný díl legendární romantické ságy, sledující osudy Taťány a Alexandra. Po letech odloučení se oba shledávají v Americe – zemi, o níž věřili, že se stane jejich novým domovem a ve které budou žít svůj společný sen a vychovávat syna Anthonyho. V ovzduší strachu a nedůvěry uprostřed studené války však na každém kroku cítí, že jsou zde „jen“ cizinci a že musí o své štěstí neustále bojovat. Jinak je dostihnou duchové minulosti... 
 
 zdroj: Martinus

4 komentáre:

  1. Chamtivosť má krásnu obálku. Neviem prečo, ale tá obálka mi evokuje už existujúcu knihu o anjeloch. Len si teraz neviem vybaviť ktorú presne. :)
    fashionhapenss.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A vieš, že aj mne tá obálka niečo pripomína? Len tiež neviem čo :D

      Odstrániť
  2. Všetky vyzerajú zaujímavo a aj obálky sú úžasné, teda nemám rada tie nové nálepky - Edícia svetový bestseller, ale čo narobíme :D
    p.s.- nominovala som ťa do Liebster Award, čo teraz momentálne frčí na mnohých blogoch, tak ak budeš chcieť, zapoj sa :)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly