sobota 11. októbra 2014

Ach, to učenie

Ahojte. Dúfam, že sa máte dobre. Ja som v jednom kole a keď sa čudujete, prečo tu pribúdajú samé recenzie, je to tým, že nemám čas na nič iné. Som v maturitnom ročníku, takže sa na mňa valí všetko, čo sa môže. Stále som zavalená učebnicami, poznámkami a to každý deň / sedem dní v týždni. Niekedy mám pocit, že pri učebniciach zaspím. Jediné spestrenie môjho stereotypu sú knihy (konkrétne - recenzné výtlačky. Iba tie ma primäjú čítať, pretože keby som si chcela prečítať knihu, ktorú som si sama kúpila, asi by som ju ani nebrala do rúk, lebo teraz je pre mňa čas drahocennejší ako čokoľvek iné. RC knihy teda musím prečítať aj keby som nechcela, a zato som vďačná. Mám aspoň malý kontakt s knižným svetom a snažím si organizovať deň, aby som stihla písať recenzie. Pre mňa je to relax a niekedy naozaj potrebujem vypnúť.)
Štvrtý ročník je drsný. Nikomu som neverila, keď mi to vraveli, no je to pravda. Je iba druhý mesiac od začatia školy, ale ja mám už známok neúrekom. Stále samé učenie, skúšanie a všetko odznovu a odznovu. Snažím sa robiť aj niečo navyše, píšem si poznámky podľa môjho vlastného nového systému a dúfam, že mi to pri maturite pomôže - no neviem, pretože vôbec netuším, čo ma tam čaká (nejakú predstavu mám, no ja som pesimistka, takže si to nepredstavujem v ružových farbách :D ).
Niekedy si sama sebe pripadám ako mŕtvy chrobák, nič sa mi nechce robiť, najradšej by som si čítala a o nič iné sa nestarala, no uvedomujem si, že ako maturantka si to dovoliť nemôžem, - iba sebe by som škodila a podpílila by som si pod sebou konár - takže sa znova vraciam k učeniu. Čo som zistila je to, že systematické učenie neskutočne pomáha. Učím sa zo dňa na deň a pred písomkou si to iba zopakujem a už všetko viem, takže nemám také nervy, ako keď by som sa to učila na poslednú chvíľu. Tí, ktorí takýto systém "nepoznajú", by to mali skúsiť :)
Tento článok som chcela napísať už pred mesiacom, ale stále som nemala čas. Mala som na pláne toľko článkov o knihách, no všetko zostalo v mojej hlave. Realizácia zlyhala na plnej čiare, pretože teraz je prvoradá škola a dúfam, že sa mi moje úsilie vráti v podobe dobrých študijných výsledkov. Veľmi by som chcela čítať blogy mojich obľúbených recenzentov, ale momentálne nemôžem, čo ma veľmi mrzí. Zatiaľ sa majte krásne. P.S. Znova tu pribudne pár recenzií a možno aj ďalší prehľad o tom, ako sa mi darí :D

2 komentáre:

  1. Tiež som neverila, že maturitný ročník môže byť taká drina :( Podobne ako ty, ani ja nič nestíham. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja ani nie som maturantka, ale tiež mám toho veľa.:D Každopádne súhlas, systematické a priebežné veľmi pomáha.:)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly