piatok 1. augusta 2014

Knižné novinky - August 2014

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/182/l182017.jpgPočet strán: 296
Väzba: pevná
VydavateľstvoCooBoo

Vychádza: 4.8.2014

 Ďalšie kúzlo v stane záhadnej cigánky spôsobí, že sa Alessandra ocitne v rušných uliciach Beverly Hills o päť storočí neskôr. Prekvapená mätúcimi situáciami, hrozivou dopravou a trúfalo oblečenými tínedžermi začína objavovať svoje nové ja. Akoby toho nebolo dosť, do cesty sa jej pripletie tvrdohlavý, zato však príťažlivý Austin, ktorý odrazu mení všetko, v čo Less doposiaľ verila a odkrýva jej svet plný možností...
zdroj: Martinus 



http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/183/l183086.jpg Počet strán: 176
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: Slovart

  Vychádza: 11.8.2014
 
 Druhé vydanie
 
 Príbehy nevinnosti existujú aj v tej najdesivejšej realite. Toto je príbeh dvoch chlapcov v časoch, ktoré nemôžu nijako ovplyvniť. Začína sa v Berlíne roku 1942.

Jedného dňa sa Bruno vráti zo školy a nájde pobalené všetky veci. Jeho otec dostal nové miesto a rodina sa s ním musí odsťahovať ďaleko na zvláštne miesto, kde nemá čo robiť, kde sa nemá s kým hrať. Kam len oko dovidí sa tiahne plot, ktorý ho oddeľuje od čudných ľudí. Bruno je však prieskumník a nezmieri sa s tým, čo vidí. Pri prieskumných cestách pozdĺž plota stretne chlapca, ktorého život a podmienky sú úplne odlišné od jeho.
 zdroj: Martinus 

http://www.knihcentrum.sk/fotocache/bigorig/http--d----l----l--img.pemic.cz--l--sortimg--l--016--l--6--l--7--l--0166711-23.jpg Počet strán: ----
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: JOTA

 Vychádza: 14.8.2014


Patrick Rush od dětství chová ambice stát se spisovatelem. Běžné životní starosti mu nedovolují, aby se této své touze věnoval naplno. Poté, co ovdoví, zůstává sám s milovaným malým synem, který pro něj znamená všechno.
Jednoho dne náhodou narazí na inzerát propagující kroužek tvůrčího psaní a rozhodne se, že to zkusí. Pokusy jeho kolegů v kroužku se nesou vesměs v hororovém ladění. Jenže literární žánr se brzy začíná mísit se skutečností. Dochází k vraždám, které se podobají tomu, co v kroužku ze své práce předčítala jedna z účastnic. Navíc Patrickovi někdo unese synka...
Napínavý romám s detektivní zápletkou a překvapujícím rozuzlením.
 zdroj: knihcentrum.sk


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/179/l179295.jpgPočet strán: 320
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 19.8.2014
 
 Marise Francisovej nebolo predurčené, aby zažila pokojný koniec školského roka. Poverčiví rodičia ju bez vysvetlenia vyhodia z domu a odrazu je zatiahnutá do sveta, o ktorom dovtedy ani netušila. Patrí k šťastlivcom, ktorí si môžu život prispôsobovať ako v lucídnom sne. Prináša to mnohé výhody, ale aj skryté riziká, ktoré si mnohí neuvedomujú. Veď kto by už len hľadal problémy v dokonalom svete?

Zatiaľ čo sa Marisa oboznamuje so svojimi novými schopnosťami, rozpúta sa okolo nej zradná hra. Stane sa stredobodom záujmu muža, ktorý ukrýva viac tajomstiev než ktorákoľvek čierna schránka. Ako zistí, či sú jeho city skutočné? A čo je predmetom dohody, ktorá za osem rokov premenila starých priateľov na úhlavných nepriateľov?
 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/179/l179301.jpg
Počet strán: 400
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 19.8.2014
 
 Koho miluješ?
Brian Darby leží mŕtvy na dlážke v kuchyni. Jeho manželka, príslušníčka štátnej polície Tessa Leoniová, ho údajne zastrelila v sebaobrane. Jej verziu udalostí podporujú početné zranenia. S takým prípadom by si mala skúsená detektívka D. D. Warrenová poradiť raz-dva, ale kam zmizla šesťročná Tessina dcéra?
A čoho všetkého si schopná...
Vyšetrovanie Darbyho smrti rýchlo prerastie do celoštátneho pátrania po stratenom dievčatku. D. D. Warrenová musí spojiť sily s bývalým milencom, detektívom Bobbym Dodgeom, aby prerazila modrý múr solidarity medzi príslušníkmi štátnej polície. Počas odhaľovania starých rodinných tajomstiev sa usiluje vcítiť do situácie Tessy Leoniovej, hliadkarky, ktorá zastrelila svojho manžela. Naozaj ho zabila v sebaobrane? A bola by schopná ublížiť vlastnému dieťaťu?
...aby si ju zachránila?
Tessu Leoniovú to najhoršie ešte len čaká. pohybuje sa na tenkom ľade, nemá sa koho obrátiť a nemôže nikomu veriť. Má len jeden jediný cieľ a musí naň vynaložiť všetky zostávajúce sily. Nezastaví sa pred ničím, obetuje všetko a beda tým, čo jej stoja v ceste.
zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/165/l165306.jpg  Počet strán: 272
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: MOBA

 Vychádza: 20.8.2014

V severním Švédsku celý podzim stále prší a v řekách stále stoupá voda. Nakonec stoupne natolik, že to nevydrží zdejší kaskáda přehrad: jedna po druhé pod tlakem vodních mas povolí a rozpoutá se peklo, vnitrozemské tsunami, které smete vše, co mu stojí v cestě.

Tato tragédie zasáhne do života mnoha lidí: pilota vrtulníku, jenž se zrovna chystá spáchat sebevraždu, protože ho opustila žena, vyhořelé učitelky, která pořádá kurz malování v plenéru, zaměstnance elektrárenské společnosti, který se rozhodne ukázat ženám, zač je toho loket... A jak to všechno dopadne? Zcela jinak, než jsme zvyklí z hollywoodských katastrofických filmů. 
 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/181/l181899.jpg Počet strán: ----
 Väzba: pevná
VydavateľstvoCooBoo

Vychádza: 20.8.2014

 Co si Callie pamatuje, je na útěku se svou matkou, která ji jako dítě unesla od otce. Callie nikdy nežila normální život – nikdy neměla opravdový domov, nechodí do školy a nejčastěji se živí jídlem z automatů. Po zatčení matky se vrací ke svému otci a všechno je pro ni nové. Uvěří, že láska opravdu existuje a ona může být milována? Neuvěřitelně poutavý a drsný příběh o tom, jak se vyrovnat se ztrátou, zradou i láskou.
 zdroj: Martinus


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/182/l182025.jpg Počet strán: 272
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: MOBA

 Vychádza: 20.8.2014

Druhé vydanie

Dramatický příběh z Francie druhé poloviny 19. století sleduje osudy Juliana a Clauda, dvou přátel, a jejich společné lásky Emmy, pro kterou podstupují vzájemný souboj. Postupně se rozvíjí další předivo osudu, které tajuplně propojí i životy jejich potomků. Emma se za Clauda, který v souboji prohraje, vdá a Julien odchází do armády, v níž se mu podaří udělat kariéru. Julien se následně odstěhuje do Paříže, ožení se, avšak jeho žena brzy zemře a on zůstává se synem Simonem sám. Jeho potomek mu ale dělá pramalou radost. Vyroste z něho totiž karbaník, hazardér a podvodník. Aby se snadno dostal k penězům, unese z kláštera bohatou dívku. Netuší však, že je to Emina a Claudova dcera Carolina...  
 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/183/l183066.jpg Počet strán: 344
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: Slovart

  Vychádza: 25.8.2014
 
 Celý život majú pred sebou! Ale čo s ním? Pia - sexy dvadsiatka s panickým strachom z nových vzťahov je nezamestnaná, bezradná, s fotkou hore bez na facebooku. Nie, Pia Kellerová nežije svoj sen. Na facebook totiž niekto zavesil, ako tancuje na stole hore bez. Videli to jej rodičia, aj jej nový šéf. A tak prišla o svoj prvý džob. Býva v Brooklyne so svojimi štyrmi naj kamoškami, čo majú celý život pred sebou. Odvážne nápady a nový jedálenský karavan s prudko zdravou stravou, zlomené srdce, žúry i známosti na jednu noc, život plný problémov, z ktorých sa snaží vyhrabať, no namiesto toho sa dostáva ešte do väčších. Nič nejde ako po masle, všetko sa stále viac a viac komplikuje...

Kto mohol tušiť, že dospelosť je len začiatkom dospievania?

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/179/l179294.jpg Počet strán: 612
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 26.8.2014
 
 „Tí, ktorí si nepripomínajú minulosť, sú odsúdení na jej opakovanie.“
George Santayana

História zmení váš pohľad na minulosť. Sleduje vývoj a pokrok ľudstva z rozličných uhlov, všíma si kľúčové udalosti, zásadné myšlienky, politické mocnosti, ústredných jednotlivcov a technické prelomy, ktoré utvárali dejiny. História je vďaka originálnym, názorným, vizuálne ohromujúcim materiálom a množstvu dôveryhodných informácií unikátnym sprievodcom na ceste k dnešku.
 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/168/l168131.jpgPočet strán: 302
Väzba:
pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Slovart

  Vychádza: 27.8.2014
 
 Hrdinom je Aleksi Kivi, ktorý prišiel o matku v októbri roku 1993. O dvadsať rokov neskôr si je istý, že vie, kto je za jej smrť zodpovedný, a rozhodne sa pátrať na vlastnú päsť. Všetky stopy vedú k milionárovi Henrikovi Saarinenovi, a tak sa uňho Aleksi zamestná ako domovník. Počas práce na statku sa usiluje nájsť dôkazy o vzťahu Saarinena a svojej matky a všetky náznaky akoby potvrdzovali jeho podozrenie, že jej vrahom bol práve jeho súčasný zamestnávateľ. Kiviho vyšetrovanie však skomplikuje nepríjemný fakt, že v minulosti došlo k ďalším dvom vraždám žien s veľmi podobnými indíciami.
 zdroj: Martinus

3 komentáre:

  1. Je ich teda pekne dosť. Najviac ma zaujal Príbeh dvoch storočí a Čierna schránka. Mám veľmi rada knihy o histórii na podobný spôsob. :)
    Fashion Happenss

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež som veľmi zvedavá na Čiernu schránku.:)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly