pondelok 30. júna 2014

Knižné novinky - Júl 2014

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/179/l179874.jpgPočet strán: 120
Väzba: pevná
VydavateľstvoCooBoo

Vychádza: 14.7.2014

 Dračie dievča Az je na dovolenke s rodičmi. Ich chata je obklopená úžasnou prírodou a Az nájde neďaleko rybník, kde si môže chodiť nerušene zaplávať. Teda aspoň si to myslí, kým sa tam neobjaví skupinka tínedžerov. Jeden z nich, tmavovlasý a svalnatý chlapec Tate, Az učaruje.

zdroj: Martinus 


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/164/l164657.jpg  
Počet strán: 320
Väzba: pevná s prebalom
VydavateľstvoHOST

  Vychádza: 15.7.2014

Esej o tragédii je působivý příběh o zapovězené lásce a o tom, kam až jsou lidé schopni zajít, aby si uchovali svá tajemství.
Pro fanoušky knih Proč? 13× proto a Hledání Aljašky.

Tim Macbeth, sedmnáctiletý albín, nedávno přestoupil na prestižní Irvingovu školu, jejíž motto zní: „Vejdi, přítele najdi a přítelem se staň.“ Ale přítel je to poslední, co Tim hledá — doufá jen, že absolvuje poslední ročník, aniž by vzbudil příliš pozornosti. Ale navzdory své snaze zůstat nenápadný se zamiluje do hvězdy ročníku Vanessy, přítelkyně nejoblíbenějšího studenta na škole. K Timovu překvapení Vanessa jeho lásku opětuje, ale pokud by to někdo zjistil, mohlo by to otřást jejím společenským postavením. Tim a Vanessa navážou utajovaný vztah, ale navíc se musí vypořádat s esejem o tragédii, závěrečnou prací posledního ročníku, kterou zadává nejpřísnější učitel na škole.

Kniha je psána střídavě z pohledu zamilovaného Tima a také Duncana, studenta posledního ročníku, který odhaluje celou pravdu o Timovi a Vanesse. 

 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/162/l162067.jpg Počet strán: 384
 Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  YOLi

 Vychádza: 22.7.2014

 Sedemnásťročná Eureka má za sebou krutú skúsenosť. Auto, ktorým sa spolu s mamou viezie po Sedemmíľovom moste na letisko v Miami, zmietne obrovská vlna do mora. Mama zahynie, Eureka sa vracia do života s ranami na duši i na tele. Nedarí sa jej včleniť do otcovej novej rodiny, po pokuse o samovraždu odmieta pomoc psychologičky, zanevrie aj na cezpoľný beh, ktorý predtým mala veľmi rada. Zo smútku ju vytrhne stretnutie s Anderom, tajomným chlapcom, ktorý sa objavuje v tých najnečakanejších chvíľach. A keď si Eureka prevezme dedičstvo po mame – medailón s lapisom lazuli, hromový kameň a knihu napísanú nezrozumiteľným jazykom –, začnú sa okolo nej diať čudné veci. Čoraz väčšmi sa presviedča, že matkina smrť nebola náhodná. Ale čo znamená varovanie, že nikdy nesmie vyroniť jedinú slzu? 

 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/179/l179255.jpgPočet strán: 400
Väzba: brožovaná
VydavateľstvoCooBoo

  Vychádza: 23.7.2014
Poslední léto, které by mělo trvat navěky… Rodina Taylor Edwardsové nepatří zrovna mezi ty, co drží pohromadě. Pak ale přijde táta s tou hrozivou novinkou, zbývá mu už jen pár týdnů života a přeje si strávit svoje poslední léto s rodinou ve starém letním domě u jezera, kde byli naposledy, když bylo Taylor dvanáct. Nacpaní do domečku, co se najednou zdá mnohem menší a mnohem víc venkovský než kdy dřív, se teď snaží najít cestu jeden k druhému. Taylor má moc ráda třpytivé jezero a vonící les, večery na pláži… ale před lety tu zklamala nejen svoji nejlepší kamarádku, ale i první lásku, takže vrátit se sem pro ni vůbec není snadné. Teď se to pokouší napravit, neutéct od odpovědnosti a co možná si nejvíc užít tohle léto a poslední dny se svým tátou, které se nenávratně krátí. Každý si ale zaslouží druhý pokus – rodina, kamarádi i láska. Nová kniha od Morgan Matsonové, autorky Amya Rogera: Na Cestě, vám zase zlomí srdce! 

 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/175/l175287.jpg
Počet strán: 464
 Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 29.7.2014
Sedem smrteľných hriechov. Sedem duší, ktoré treba oslobodiť. Nastáva ďalší desivý zápas medzi démonom a Jimom Heronom, padlým anjelom so zatrpknutým srdcom. Neľútostný boj, v ktorom možno stratiť všetko.
Syn sériového vraha, detektív Thomas „Veck“ DelVecchio ml., vyrastal v tieni zla. Teraz, na vražednom ostrí medzi občianskou povinnosťou a slepou odvetou, musí odčiniť otcove hriechy – a bojovať s vlastnými démonmi. Dôstojníčku z oddelenia vnútorných záležitostí, Sophiu Reillyovú poveria monitorovaním Vecka. Jej záujem oňho však nie je len profesionálny, ale aj vzrušujúco osobný. Medzi Veckom a Sophiou existuje ešte jedno spojenie: Jim Heron, tajomný cudzinec, ktorý má priveľa odpovedí na tie najnebezpečnejšie otázky. Keď sa Veck a Sophia pustia do konečného boja medzi dobrom a zlom, ich záchranca, padlý anjel, je to jediné, čo ich delí od večného zatratenia. 

 zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/178/l178387.jpg
Počet strán: 240
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Baronet

 Vychádza: 30.7.2014

Sedmnáctiletá Sarah Zoltanneová se proti své vůli ocitá v městečku Pine Crest, kam se její matka přestěhovala za svým partnerem. Konzervativní starousedlíci nevítají nové sousedy s otevřenou náručí a Sarah se v místní střední škole cítí jako vyvrhel.
V předvečer svátku Všech svatých se pořádají tradiční studentské oslavy a Sarah, v naději, že konečně získá kamarády, ochotně souhlasí s rolí věštkyně budoucnosti. Její přesvědčivý výkon má obrovský úspěch a Sarah zdráhavě souhlasí, že bude ve hře pokračovat. Nevinná zábava se však změní v noční můru. Spolužáci podezírají Sarah z čarodějnictví a chtějí ji vystrašit. Nakonec ale podlehnou davové hysterii a chystají se napodobit zfanatizovaný dav, který koncem 17. století oběsil v nedalekém Salemu devatenáct údajných přisluhovačů ďábla...

 zdroj: Martinus 

http://data.bux.sk/book/020/219/0202196/large-zachovajte_paniku_najzabavnejsi_sposob_ako_najst_stastie_a_neprist_pritom_o_rozum.jpg

Počet strán: 272
 Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR

 Vychádza: 8.7.2014

Nový semester priniesol Alexovi veľa zmien – rodičia sa vrátili z archeologickej výpravy, začal navštevovať autoškolu a... zamiloval sa! Príťažlivá Laura je naplnením Alexových predstáv o ideálnom dievčati, no snaha získať si jej srdce mu prináša kopec vtipných nedorozumení a trapasov. Ešteže má po boku verných kamarátov, ochotných podať mu za každých okolností pomocnú ruku – najmä Tomáša, šarmantného darebáka, ochotného pridať sa ku každej lotrovine.
Príbeh je oslavou priateľstva, humoru a životného nadhľadu. Čitateľom istotne utkvie v pamäti niekoľko nezabudnuteľných príhod – bizarný večer vo Véčku, bitka v gay bare, prekvapivá dedinská zábava, výbušný výlet na Šíravu, silvestrovská chata či Alexove školské peripetie.
MAREK ZÁKOPČAN vtipným a ironickým štýlom osloví každého, kto má rád humor a nepozerá na seba príliš vážne.

 zdroj: Bux.sk

9 komentárov:

  1. Slza, Závisť a Léto na druhý pokus vyzerajú úžasne ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na Slzu sa neskutočne teším :) Zbožňujem Lauren Kate

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na Slzu som zvedavá, veľmi sa mi páči nápad, len dúfam, že to nebude rovnaké ako s Pádom. Jednotka ma bavila a od dvojky to šlo dolu vodou. Ďalšie diely som už radšej neriskovala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som prečítala z Pádu iba pár strán a nebavilo ma to. Dúfam, že Slza bude iná :)

      Odstrániť
  4. Na Závisť sa veľmi teším, prvý diel bol super. Aj slza vyzerá zaujímavo, ale to mužské meno sa mi fakt nepáči. :)
    Fashion Happenss

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D K celkovému príbehu sa to meno naozaj nehodí, ale uvidíme...

      Odstrániť
  5. Som zvedavá na Slzu, lebo anjeli ma veľmi nenadchli. A Bez dychu je samostatná kniha? Prvýkrát, keď som to videla, som nadobudla pocit, že to je preklad 2 v češtine. Ani neviem prečo. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bez dychu by mala byť samostatná kniha, pretože na obálke je napísané Novela :)

      Odstrániť
  6. Slzu si chcem časom prečítať... A určite Závisť, séria sa mi dosiaľ dosť páčila.:) Aj Zachovajte paniku vyzerá dobre.

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly