štvrtok 1. mája 2014

Knižné novinky - Máj 2014

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/175/l175002.jpgPočet strán: 364
Väzba: pevná s prebalom
VydavateľstvoCooBoo

Vychádza: 12.5.2014

 Liv Silberovej sa po presťahovaní do nového mesta sníva podivný sen, v ktorom stretne štyroch chalanov zo svojej novej školy. Pozoruje ich pri temnom magickom rituáli, až sa náhodou ocitá priamo uprostred obradu. Chalani si ju druhý deň pamätajú zo sna a aj Liv sa od tejto chvíle začnú snívať zvláštne sny, ktoré sa zdajú byť také skutočné...

zdroj: Martinus  



http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/167/l167945.jpg
VydavateľstvoGalatea
Počet strán: 200
 Väzba: pevná s prebalom

 Vychádza: 12.5.2014

Aston Banks se nikdy nechtěl zaplést do vztahu s Megan Harperovou – ani té osudné noci. Od dětství ho pronásledují děsivé vzpomínky, se kterými není schopen se vypořádat. Ví, že právě ona by dokázala během chvíle prorazit ochrannou zeď, kterou kolem sebe postavil, aniž by si to uvědomil.

Braden, Meganin dlouholetý přítel z dětství, nad ní drží ochrannou ruku, a ona ho rozhodně neměla v plánu zklamat tím, že si něco začne s Astonem. Když však pozná, že Aston není jen typický frajírek, jakým se zpočátku jevil, už není cesty zpět…

Astonovo dětství bylo horší než si vůbec Megan uměla představit. Její láska je ale mnohem silnější než démoni, kteří ho dennodenně pronásledují. Ani Aston se už dál nedokáže lásce bránit, ale právě díky ní se může svým démonům postavit a porazit je. Konečně má šanci poprat se s tím, co je ukryto hluboko v jeho nitru… s tím, čemu už nikdy nechtěl čelit… s tím, čemu se tak dlouho vyhýbal. S tím vším se ale musí vypořádat tak, aniž by Braden něco zjistil…

Uchovat jejich vztah v tajnosti nemohlo být nikdy těžší…
 zdroj: Martinus  

http://data.bux.sk/book/020/213/0202134/large-ziarenie.jpgPočet strán: 672
 Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

  Vychádza: 13.5.2014
„Vravela, že niečo videla v izbe, kde... sa stalo niečo zlé. V izbe číslo 217. Musíš mi sľúbiť, že do nej nikdy nevojdeš, Danny... vyhýbaj sa jej...“
Hotel Pekná vyhliadka určite patrí medzi najkrajšie horské letoviská na svete, ale nielen preto tu Jack Torrance, dramatik a bývalý alkoholik, prijal miesto správcu v mimosezónnom období. Považuje to najmä za príležitosť na nový začiatok a dúfa, že tu počas zimy napíše svoj nový román. Zúfalo totiž potrebuje uniknúť životnej smole a beznádeji, ktoré ho vytrvalo prenasledujú. Spolu s ním sem prichádza jeho manželka Wendy, aby v majestátnej samote starého hotela so zvláštnou atmosférou, postavenom na starom indiánskom pohrebisku, hľadala možnosť záchrany narušeného manželstva a rodiny. A napokon je tu Danny, päťročný syn s neobyčajným darom – je mimoriadne vnímavý, „žiari“, a má schopnosť predvídať udalosti, ktorým však vo svojom veku nerozumie. V stodesiatich prázdnych hotelových izbách sa totiž niečo deje, niečo, z čoho prechádza mráz po chrbte, skryté zlo, ktoré v hoteli odrezanom od sveta striehne a hrozí...
Žiarenie (The Shining) prvýkrát vyšlo roku 1977. Dielo preslávil aj rovnomenný film režiséra Stanleyho Kubricka z roku 1980 v hlavnej úlohe s nezabudnuteľným Jackom Nicholsonom. „Kráľ hororu“ Stephen King sa po rokoch k téme vrátil v románe Doctor Sleep, ktorý vychádza v slovenskom preklade s názvom Doktor Spánok.

 zdroj: Bux.sk 

http://data.bux.sk/book/020/219/0202195/large-ak_ostanes.jpg Počet strán: 280
 Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 6.5.2014
 
 
Dvadsaťštyriročný Pax je rozmaznaný potetovaný chalan bez štipky zodpovednosti. S obľubou vyhľadáva spoločnosť pochybných žien, zvyčajne otupený drogami a alkoholom. Dievčatá zo špinavých barov ochotne vyhovejú všetkým jeho požiadavkám. Stačí im pred nosom zamávať bielou pilulkou. Pax už neraz prekročil hranice zákona, ale vplyvný otec ho z problémov zakaždým vysekal.
No Pax nebol taký vždy. Po maminej smrti sa snažil byť vzorným chlapcom, akého si otec prial. Bolesť a smútok zo straty milovanej mamy však medzi otcom a synom vytvorili neprekonateľnú priepasť. Len on vie, s akou prázdnotou v duši každý deň bojuje. V noci ho budia nočné mory, a hoci otec pozná ich príčinu, mlčí.
Jedného dňa do Paxovho života vstúpi umelkyňa Mila, krásna, nežná, pridobrá pre takého darebáka. Je ako kyslík, ktorý potrebuje pre život. Spomienky na deň maminej smrti naberajú ostrejšie kontúry a Pax zúfalo potrebuje pomoc, kým sa celkom nezničí. Len Mila ho môže vytrhnúť zo skľučujúcej samoty. Ak sa Pax včas spamätá. Postačí to však na to, aby s ním ostala navždy?
  zdroj: Bux.sk

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/171/l171602.jpg 
Počet strán: 424
 Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  YOLi

 Vychádza: 20.5.2014

 Vysokoškoláčka Nina krátko po smrti milovaného otca spoznáva sympatického, trochu tajomného mladíka. Čoskoro sa ukáže, že ich stretnutie na autobusovej zastávke nebolo náhodné. Jared Ryel ju pozná lepšie než najbližší priatelia z internátu. Čoskoro medzi nimi preskočí iskra, lenže Jared akoby sa obával naplno prejaviť svoje city, pretože táto láska je z kategórie zakázaných... Jedného dňa Ninu na ulici osloví neznámy muž a dožaduje sa dokumentov o prevode časti otcovho rozsiahleho majetku.

Po vyhrážkach od bývalých otcových spoločníkov sa Nina dozvedá, že otec v skutočnosti žil dvojakým životom. Hoci to znie neuveriteľne, zaplietol sa do nebezpečnej hry so samotným peklom. Temný vojvoda sa dožaduje niečoho, čo im vzal, a Nina spočiatku nemá ani potuchy, o čo ide. Ochrániť ju môže iba Jared, ktorý má neuveriteľné, priam nadľudské schopnosti a s ktorým ju spája viac než priateľstvo.
  zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/174/l174854.jpg Počet strán: 240
 Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo:  YOLi

 Vychádza: 28.5.2014

 Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život. Je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa. Mladík má štýl, chorobu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.
Dojímavý príbeh ocenil časopis Time ako najlepšiu knihu roka 2012 a po celosvetovom úspechu sa stal predlohou rovnomenného filmu.

 zdroj: Martinus

6 komentárov:

  1. Prvá strieborná kniha snov - to bude úžasné, verím tomu, lebo Gierová je skvelá spisovateľka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na Prozreteľnosť a Ak ostaneš sa nesmierne teším. Podľa anotácií vyzerajú super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aaa další První stříbrná všichni mi to připomínejte že ještě tak dlouho musím čekat :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vychádzajú samé dobré veci. Drahokamy od Kerstin zbožňujem, určite bude aj Strieborná kniha úžasná. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hraj tajne a Prozreteľnosť vyzerajú zaujímavo. :)
    Fashion Happenss

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ta obálka na Hvězdy je prostě nádherná! :) Těším se neskutečně na film! :) A na Stříbrnou knihu se těším taky moc! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly