sobota 29. marca 2014

Knižné novinky - Apríl 2014

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/166/l166369.jpgPočet strán: 384
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Slovart


 Vychádza: 15.4.2014
 Druhé vydanie

Najznámejšia forenzná antropologička, hlavná hrdinka populárneho seriálu Kosti Tempe Brennanová vykope mŕtvolu na mieste, kde by mala už viac ako sto rokov odpočívať v hrobe kláštorná sestra Élisabeth Nicolet. Zvláštna malá rakva v útrobách chátrajúceho kostola prezrádza prvé tajomstvá o osude sestry. Hádanka okolo jej života a smrti, zuhoľnatené a pokrútené telá vo vyhorenej chate, to je len niekoľko nevyriešených záhad. Kto boli títo ľudia? Prečo mali taký strašný osud?

Aj v tomto napínavom príbehu nás Kathy Reichs presviedča, že jej reálne skúsenosti z práce antropologičky dokáže naplno využiť na vytvorenie pútavého a majstrovsky napísaného románu. Dnes už svetová bestsellerová autorka, držiteľka Ellisovej ceny, úspešná producentka a spisovateľka, hrdo priznáva že za zrodením najobľúbenejšej hrdinky Tempe Brennanovej je jej vlastný život a práca.

 zdroj: Martinus


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/164/l164788.jpgPočet strán: 288
Väzba:
brožovaná

Vydavateľstvo: Fragment
 Vychádza: 16.4.2014


Elena a jej priatelia si užívajú pokojný študentský život na univerzite. Elenine strážcovské schopnosti sa však v poslednej dobe zdokonalili a ona cíti, že sa blíži nové nebezpečenstvo. So Stefanom a ostatnými priateľmi sa musia postaviť proti krvilačnému prvorodenému upírovi, ktorý je však vždy krok pred nimi. Dokážu čeliť takému mocnému protivníkovi a zachrániť Elene život?
 zdroj: Martinus


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/164/l164533.jpg Počet strán: 248
 Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Baronet

 Vychádza: 17.4.2014

 Jednadvacetiletá Sydney je zamilovaná do Kylera snad odjakživa. Jsou nejlepšími kamarády od té doby, co ji shodil na hřišti a ona ho donutila sníst bábovičku. Někdy během těch let se do něj opravdu hodně zamilovala. A jaký je v tom problém? Kyler je děvkař. Nikdy nezůstal s jednou holkou déle než pár nocí. Zatímco spolu studují posledním rokem na univerzitě, Sydney nechce ohrozit jejich přátelství tím, že by Kylerovi přiznala, že ho miluje.

Kyler vždy vnímal Sydney jako nedosažitelnou. Znamená pro něj vše a je dokonalá. Své city k ní však stále ukrývá nebo směřuje na jakékoli další ženy. Ostatně Kyler bude vždy jen chudý kluk ze špatné čtvrti a Sydney ta jediná holka, kterou nikdy nemůže mít.

Když ale spolu kvůli masivní sněhové bouři uvíznou v luxusním lyžařském letovisku, nic nedokáže zastavit jejich vášnivé city, aby se vydraly na povrch. Přežije jejich přátelství vzájemnou přitažlivost? A přežijí vůbec oni? Protože zatímco padá sníh, někdo je sleduje, a tak jim lyžařský výlet může změnit život víc než jen jedním způsobem.
 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/171/l171636.jpg 
VydavateľstvoGalatea
Počet strán: 350
 Väzba: pevná

 Vychádza: 29.4.2014

Vychází nová hvězda severské krimi!

Novinářka Magdalena Hanssonová se po vysilujícím rozvodu přestěhovala se svým šestiletým adoptivním synem Nilsem do rodného Hagforsu, malého města v malebné oblasti Värmlandu. Hledat náměty pro psaní do místních novin jí připadalo jako docela příjemná změna.

Pro Magdalenu nebylo snadné vrátit se ke starému životu. Mnozí ji vítají ze zvědavosti, jiní na ni reagují odmítavě či závistivě. Časem řeči utichají a Magdalena si konečně začíná vychutnávat maloměstskou idylu. Ovšem jen do okamžiku, kdy během mimořádně chladné silvestrovské noci zmizí šestnáctiletá Hedda. Celé dny není po dívce ani stopy, policie přešlapuje na místě a Heddiny rodiče propadají zoufalství a ztrácejí veškerou naději.

Zatímco dál píše Magdalena články pro městský plátek, cítí účast s rodiči nezvěstné Heddy. A když je později nalezena mladá dívka s průstřelem hlavy, nabízí se otázka: Je to Hedda? Magdalena se rozhodne vyšetřovat na vlastní pěst. Myslela si, že toto odlehlé a klidné místo svého rodného města zná velice dobře, ale ukazuje se, že zde žijí lidé, kteří by udělali cokoliv, aby jejich tajemství zůstalo skryté… 
  zdroj: Martinus

http://data.bux.sk/book/020/218/0202180/large-london_road.jpg Počet strán: 440
Väzba: pevná

Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 8.4.2014
Johanna Walkerová nikdy nemyslela na seba. Nastal čas dopriať si kúsok šťastia.
Johannu vníma okolie ako vypočítavú zlatokopku, ktorá sa ochotne vrhá do postele majetným chlapom a necháva sa vydržiavať. Vlastná matka ju považuje za neschopnú a žalostné je, že Jo, ako ju kamaráti oslovujú, postupne podľahne predsudkom a uverí im. Skrátka, nestojí za nič.
Iba skutoční priatelia poznajú pravdu o jej nezávideniahodnom osude. Na Joiných pleciach vždy ležalo bremeno starostlivosti o rodinu, zvlášť mladšieho brata Cola. Jo pri rozhodovaní neustále prihliada na bratovu budúcnosť, dokonca aj pri výbere partnera. Nedopustí, aby jej braček dopadol v živote ako ona. Rozum však dostane košom, keď spozná Camerona MacCaba, sexi neviazaného barmana a kolegu. Príťažlivý Cam si však Jo zjavne zaškatuľkoval ako vypočítavú mrchu, a keď sa prisťahuje na London Road do bytu o poschodie nižšie, vyzerá to na poriadnu katastrofu. Ako sa jej teraz podarí ututlať zahanbujúcu pravdu o matke a potlačiť hriešne myšlienky na drzého, no atraktívneho Cama? Veď je zadaná!

http://data.bux.sk/book/020/117/0201171/large-zakerna_hra.jpg Počet strán: 352
Väzba: pevná

Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 15.4.2014
 Tim si zúfalo hľadá nový podnájom. Jeho bývalá priateľka Lilla ho vyhodila z bytu a život sa mu od základov zmenil. Keď sa mu pritrafí výhodné ubytovanie vo vychytenej štvrti Sydney, považuje to za veľké šťastie. Zo starodávneho sídla však behá mráz po chrbte, čudácky pôsobí aj majiteľka, mladá Anna, trpiaca agorafóbiou. Už pol roka nevyšla na denné svetlo. Tima jej psychická porucha neodradí, no keď sa v dome začnú diať zvláštne, hrôzu naháňajúce javy, pochytí ho oprávnený strach. Žeby sa Anna predsa len pomiatla? Alebo si má radšej posvietiť na bývalú lásku, ktorá sa mu opäť pripletie do života? Postupne sa ozývajú temné tiene minulosti a Tim sa znenazdajky ocitá uprostred zákernej hry bez šance na únik.

http://data.bux.sk/book/020/212/0202127/large-half_bad_polozly.jpg Počet strán: 352
Väzba: brožovaná

Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 15.4.2014

„Nič nie je dobré alebo zlé samo osebe: záleží na tom, čo vidíme my.“
William Shakespeare, Hamlet

Nathanovi v žilách koluje dvojaká krv. Splodený zo zakázanej lásky medzi bielou čarodejnicou a najkrutejším a najmocnejším čiernym čarodejníkom uniká pred celým svetom. Mal radšej zomrieť pri narodení, ako si to želala rada Bielych čarodejníc. Nechceného polovičiaka čaká krutý osud. Pre večný boj medzi bielymi a čiernymi čarodejnicami bude žiť ako štvaná zver až do svojich sedemnástych narodenín. Vtedy sa rozhodne, na ktorú stranu skutočne patrí. Pod jednou podmienkou. Musí prijať tri dary a napiť sa krvi svojho predka, inak ho čaká smrť. Nathanova matka si však po jeho narodení siahla na život a o otcovi už dlhé roky nik nepočul. Nezostáva mu nič iné, len sa pokúsiť o nemožné – nájsť najobávanejšieho čierneho čarodejníka na svete. Ale ako, keď nemôže veriť ani svojej láske?

3 komentáre:

  1. Jako led, London Road, Half Bad :) tak na tieto sa neskutočne teším

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekný výber, už sa teším. Myslela som, že Upírske už skončili. Už asi vážne nemajú iný námet. :)
    Fashion Happenss

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi sa teším na Sweet Damage :) pretože Beautiful Malice stálo zato :)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly