sobota 8. februára 2014

On my Wishlist #35

 
Meme je od Book Chick City.
Cieľom je uverejniť názvy kníh, ktoré by vo vašej "knižnici" nemali chýbať :)
 
Teraz som si vybrala knihu, ktorú by som mohla nazvať hororom? Asi áno. Ja moc horory neobľubujem, no tento príbeh ma zaujal.

http://data.bux.sk/book/020/212/0202122/large-demonolog.jpg Profesor David Ullman patrí medzi najváženejších odborníkov na démonologickú literatúru – predovšetkým na Miltonov Stratený raj. Paradoxne, nie je veriaci, svoj predmet skúmania vníma iba ako výplod fantázie. Jedného dňa ho navštívi tajomná Štíhla žena s ponukou, aby letel do Benátok a preskúmal akýsi „fenomén“. Hoci sprvu odmieta, napokon sa predsa len ocitá v Benátkach so svojou milovanou dvanásťročnou dcérou Tess.
Na adrese, ktorú Davidovi poskytla záhadná žena, nájde muža pripútaného v kresle. Ten nezmyselne bľaboce, očividne nie je pri zmysloch... David si odrazu uvedomí, že jeho slová nadobúdajú význam, a keď mu chlap zopakuje posledné, desivé slová jeho mŕtveho otca, pochopí, že muža posadol démon.
Po návrate do hotela nájde stáť dcéru na streche vysoko nad vodným kanálom. Predtým, než do neho dievča skočí, prednesie poslednú prosbu: Nájdi ma.
Ak chce vystopovať démona, ktorý uniesol jeho dcéru, musí si poradiť s hádankami a symbolmi zo Strateného raja – inak ju naveky stratí.

7 komentárov:

  1. Obálka rozhodně zaujme. A i ten příběh, jak píšeš :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fííha, to teda neznie ako nič pre mňa.:D Ale hádam sa k nej dostaneš.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Horory taky nemám moc ráda, ale tenhle vypadá celkem dobře. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Už v tvojom minulom článku ma veľmi zaujal a teraz si ho určite pridám do priečinka to-read. :)
    Fashion Happenss

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak ta obálka vypadá hodně děsivě. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly