utorok 31. decembra 2013

Knižné novinky - Január 2014


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/164/l164265.jpgPočet strán: 344
Väzba: pevná
VydavateľstvoCooBoo

Vychádza: 13.1.2014

June a Day priniesli pre národ Republiky obrovské obete – obetovali veľa jeden pre druhého – a teraz sa ich krajina ocitla na pokraji zániku. June sa dostala do najvyšších politických kruhov ako Vodcova Principálka a Day prijal lukratívnu ponuku v armáde. Krátko pred podpisom mierovej zmluvy vypukne v Kolóniách nákaza a hrozí, že pohraničné mestá sa zasa ocitnú vo vojne. Ak chce June zachrániť životy tisícok ľudí, musí požiadať milovaného človeka o veľkú obeť.

zdroj: Martinus


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/150/l150221.jpg Počet strán: 448
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  Knižní klub

 Vychádza: 14.1.2014

 Libby Dayové bylo sedm, když se její matka a dvě sestry staly oběťmi „satanistické vraždy“ v kansaském městečku Kinnakee. Libby přežila – a u soudu se proslavila svědectvím, že je zabil její patnáctiletý bratr Ben. O pětadvacet let později ji vyhledají členové neoficiálního spolku zaměřeného na notoricky známé zločiny. Doufají, že objeví důkazy svědčící o Benově nevině. Libby zase doufá, že na své tragické minulosti něco vydělá… Psychothriller Temné kouty americké bestselleristky Gillian Flynnové, autorky kultovních kriminálních románů Zmizelá a Ostré předměty, vyhlásil časopis Publishers Weekly nejlepší knihou roku. Hlavní roli v připravované filmové adaptaci ztvární Charlize Theronová (držitelka Oscara za snímek Zrůda).

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/158/l158732.jpg Počet strán: 480
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 15.1.2014

Liesel Memingerová prichádza do nemeckého mestečka Molching, kde ju čakajú adoptívni rodičia. Postupne si zvyká na krik a výčitky novej mamy Rosy i na láskavosť nového ocka Hansa. Liesel si nachádza priateľov – aj toho najlepšieho, ktorý sa do nej zaľúbi. Zoznamuje sa so slovami, učí sa ich čítať i zapisovať. Počúva hudbu, ktorou jej ocko obveseľuje mestečko. A hoci by to od nej asi nik nečakal, kradne knihy.

Na všetko, čo vnímavá Liesel prežíva, však dopadá tieň Adolfa Hitlera, ktorý vládne Nemecku a nepochybne aj srdciam väčšiny jeho obyvateľov. Jej ocko nacistickému poblázneniu odolal a Liesel sa čoskoro naučí rozlišovať medzi svetom "tam vonku", kde treba na požiadanie hajlovať či vešať zástavy so svastikami, a svetom "vnútri", v dome, kde sa v pivnici ukrýva mladý židovský utečenec.
Blíži sa koniec vojny, život je čoraz ťažší a Smrť, rozprávač strhujúceho príbehu Liesel Memingerovej, má čoraz viac práce. Jeho pohľad sprevádza čitateľov od prvej stránky po poslednú a prifarbuje ju melanchóliou i čiernym humorom.

  zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/162/l162449.jpg Počet strán: 328
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

Vychádza: 15.1.2014

Ich život je samá lož. Pravda však môže zabíjať.

Pred šiestimi rokmi sa zúfalý Jake Fisher prizeral, ako si Natalie, jeho životná láska, berie iného muža. Šesť rokov skrýval svoje zlomené srdce a venoval sa kariére univerzitného profesora. Šesť rokov dodržiaval sľub, že manželov nechá na pokoji, a šesť rokov ho ťažili mučivé sny o Natalinom živote s Toddom.

Ale ani dlhých šesť rokov nedokázalo zmeniť jeho city. Keď Jake jedného dňa natrafí na Toddov nekrológ, vyberie sa na jeho pohreb – pravdaže, aby videl Natalie. Podarí sa mu zazrieť smútiacu vdovu, ale nie je to Natalie! Neznáma žena bola za Todda vydatá takmer dvadsať rokov. Toto odhalenie úplne zmení všetko, čo si Jake uchovával v pamäti ako vzácnu spomienku na krátke, ale nádherné obdobie vo svojom živote.

Jake neúnavne hľadá pravdu. Natalie už celé roky nikto nevidel, sestra zaryto mlčí, kňaz si nepamätá sobášny obrad, priatelia mu neveria a ctihodná univerzita sa nerada delí o svoje tajomstvá. Hľadanie ženy, ktorá mu zlomila srdce a klamala, ho čoskoro privedie do nebezpečných situácií. Zistí, že sa stal súčasťou starostlivo vykonštruovanej fikcie a v ohrození je nielen jeho život.

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/164/l164321.jpg Počet strán: 376
Väzba: pevná
VydavateľstvoCooBoo

Vychádza: 22.1.2014

 Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu, co se té strašlivé noci odehrálo. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu. Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, svět se jí obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit...

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/162/l162451.jpg Počet strán: 328
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

Vychádza: 22.1.2014

 Sky začne chodiť do školy až krátko pred osemnástymi narodeninami, dovtedy ju doma vyučovala adoptívna matka Karen. Nikdy proti tomu neprotestovala – ak jej v živote niečo chýbalo, tak len televízia a internet. Chce však študovať na vysokej škole, je teda načase prísť medzi vrstovníkov.
Spolužiaci ju však prijímajú nepriateľsky. Okrem jedného čudáka, geja a mormóna. A okrem pekného chlapca Holdera, ktorý sa jej akosi pričasto pletie do života. Holder je beznádejný prípad a Sky vie, že by sa s ním nemala stretávať. Ale ako, keď spolu chodia do školy a on sa o ňu zaujíma až priveľmi? Čoskoro zisťuje, že Holder vôbec nie je taký, ako sa obávala, citové puto medzi nimi nezadržateľne mocnie, ale v intímnych chvíľach Sky podlieha panike...
Jedného dňa u Holdera náhodou natrafí na starú fotografiu, z ktorej pochopí, že sa s ním a s jeho sestrou poznali už ako deti. Práve Holder bol svedkom toho, ako Hope, dievčatko od susedov, neznáma žena uniesla zo záhrady ich domu. Kto je vlastne Sky a čo má spoločné s nešťastím malej Hope?
Dávno zabudnuté či vytesnené spomienky sa vracajú a Sky zúfalo dáva dohromady skladačku svojho života od zvláštneho správania adoptívnej matky až po desivé rodinné tajomstvo z detstva. Našťastie je tu Holder a šanca na návrat do normálneho života plného lásky a vášne.

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/164/l164322.jpg Počet strán: 216
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Motto

Vychádza: 22.1.2014

 Byla nenápadná a nepříliš hezká. Bylo jí dvaadvacet let, když se provdala za okouzlujícího Simona. Prožila s ním šestnáct let a měla s ním dvě děti. Pak zjistila, že žila s násilníkem a vrahem. Je skutečně možné, aby si za celých těch šestnáct let ničeho nevšimla? Dokázal Simon opravdu všechno tak dokonale utajit? Anebo to bylo úplně jinak…?

 zdroj: Martinus


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/158/l158855.jpgPočet strán: 580
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Slovart

Vychádza: 30.1.2014

Úspešný mladý spisovateľ Marcus Goldman prechádza tvorivou krízou, písanie sa mu nedarí, zato termín odovzdania rukopisu súri čoraz väčšmi. Obráti sa teda na svojho bývalého profesora Harryho Queberta – aj on je slávnym spisovateľom, no žije už v ústraní na vidieku.

Profesor pozve Marcusa k sebe, debatujú o živote, o písaní, až kým vidiecku idylku nenaruší udalosť, čo všetko zvráti: Queberta obvinia z vraždy dievčaťa, ktoré je nezvestné už tridsať rokov, a jeho mŕtvolu nájdu zakopanú pred profesorovým domom. Marcus je presvedčený o nevine svojho mentora, namiesto písania sa pustí do pátrania.

 zdroj: Martinus

7 komentárov:

  1. Zlodějka knih a Šampión! :3 Knihy, které si musíte přečíst, ať chcete nebo ne. :)
    těším se!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelé tipy. Pushing the limits bola úžasná kniha, ale nepáči sa mi, ako preložili názov. :)
    fashionhappenss.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. PtL som už čítala a milovala, aj Zlodejka bola úžasná... Inak knihy popravde veľmi nepoznám, shame on me.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zlodejka kníh vyzerá úžasne a rovnako aj tá obálka :3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zlodejka kníh má nádherný obal!!!!!!!!!!!!! Odpadnem. A Beznájdejná vyzerá nádejne. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na Šampióna sa už teším, vraj to je brutálne. Hlavne nech mi hrdinka nezabije hlavné postavy, lebo sa fakt naštvem. Zlodejka kníh ako kniha ma veľmi neláka, ale na film som zvedavá. A Pushing the limits bolo super, ale druhý diel som nedočítala, ten ma totálne nebavil :D

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly