pondelok 16. decembra 2013

Knižná novinka z iného pohľadu #1 (J.A. Redmerská - Radšej nikdy)

odo mňa
Článok zahŕňa úryvok z knihy, informácie o autorovi, zaujímavosti a ďalšie veci, ktoré vám môžu pomôcť s výberom danej knihy.

P.S. Tento článok je iba skúška. Informácie sa neskutočne ťažko hľadajú, ale keby som uvidela z vašej strany záujem o články tohto typu, možno by sa z toho stala nejaká pravidelná rubrika. Mrzí ma, že som nenašla aspoň nejaké rebríčky predajnosti, ale možno vám to vynahradím pri ďalšej knihe :)


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/156/l156516.jpg Počet strán: 424
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 
Camryn Bennettovej, peknému americkému dievčaťu, osud prichystal ťažkú skúšku. Rodičia sa rozviedli, brata zavreli do väzenia, jej životná láska tragicky zahynula a najlepšia priateľka ju obvinila, že jej chce prebrať partnera. Stačil jediný deň práce v obchode s oblečením, aby zistila, že sa nechce zaradiť medzi meštiakov, čo celý život chodia do toho istého otravného zamestnania. Vidí jediné riešenie. Hodí všetko za hlavu a vyberie sa na cestu naprieč Amerikou.

V autobuse sa zoznámi s talentovaným a trochu tajomným Andrewom Parrishom. Ten má vlastné dôvody na to, aby sa odstrihol od sveta. Rýchlo sa zblížia, no zhodnú sa, že ani jeden z nich nehľadá viac než len letný výlet po Amerike. Dodržať tento sľub však nebude ľahké, rodí sa vzájomná náklonnosť, a hoci sa jej obaja tvrdohlavo bránia, príťažlivosť a láska sú silnejšie než ich odhodlanie.

Knihu Radšej nikdy autorka pôvodne písala zadarmo pre čitateľov na internete. Po dokončení ju zaplavili žiadosťami, aby ju doplnila o scénu z nemocnice z Andrewovho pohľadu. Keď sa dozvedela, že kniha vyjde aj v tlačenej podobe, rozhodla sa vypočuť priania čitateľov a doplnila ju o záverečnú bonusovú kapitolu. 

Ukážka
Všimla som si, že na okamih sa mu zachvelo obočie a zmenil sa mu výraz tváre. Buď ho prekvapilo, ako vážne som tú otázku položila, alebo ako veľmi sa oňho zaujímam. A možno oboje.
    Aj on si narovnal chrbát a zdvihol hlavu.
    „Asi toľko, že premýšľanie o minulosti a plánovanie budúcnosti je nahovno. Kým premýšľaš o minulosti, nepohneš sa dopredu. Keď zasa stráviš veľa času plánovaním budúcnosti, môže sa ti stať, že po celý život sa neodhodláš konečne niečo spraviť.“ Uprel na mňa pohľad. „Ži v prítomnosti,“ na chvíľu sa odmlčal, ani čo by sa blížil k dôležitému záveru, „kde je všetko v pohode, nikam sa nenáhli, zažeň zlé spomienky, a kamkoľvek máš namierené, dostaneš sa tam oveľa rýchlejšie a s menším počtom modrín.“
    Rozhostilo sa ticho, mudrovali sme nad tým, čo práve povedal. Ktovie, či na to prišiel rovnako ako ja. Hoci som si to nechcela priznať, uvažovala som, čím to je, že keď mi opisuje vlastné myšlienky, pri pohľade naňho sa cítim, akoby som sa pozerala do zrkadla.

Oficiálna stránka knihy na Goodreads TU : Pri 61 145 hlasovaniach má 4,42 bodov z 5

Citáty z knihy

“Heart always wins out over the mind. The heart, although reckless and suicidal and a masochist all on its own, always gets its way.” 

 

“Just because one person's problem is less traumatic than another's doesn't mean they're required to hurt less”       

 

“I don’t think you ever really fall out of love with someone. I think when you fall in love, like true love, it’s love for life. All the rest is just experience and delusions."


 Biografia autorky
http://jessicaredmerski.com/wp-content/uploads/2009/03/jredmerski12.png

Narodená 25. novembra, 1975, J.A. (Jessica Ann) Redmerski je New York Times, USA Today a Wall Street Journal najpredávanejšia autorka. Býva v North Little Rock, Arkansas s jej tromi deťmi a maltezakom. Je milovníčkou televízie a kníh, ktoré posúvajú hranice a je veľkým fanúšikom seriálu The Walking Dead.








Zaujímavosti
Táto kniha zaujala aj iné krajiny, ako Česko a Slovensko. Zaujímajú sa o ňu vydavateľstvá v krajinách ako je napríklad  Brazília, Nórsko, Nemecko, Thajsko, Portugalsko, Španielsko, Turecko, Srbsko a Čierna Hora, Maďarsko, Izrael, a mnoho ďalších... Táto kniha je súčasťou dilógie - pokračovanie nesie názov The Edge of Always.


Zdroje:

3 komentáre:

  1. Začala som to čítať nedávno, vyzerá to zaujímavo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý článok. Veľmi sa mi páčia citáty z knihy. :)
    fashionhappenss.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už sa na knihu teším, zaregistrovala som ju už ako anglickú, ale možno ju prečítam už v našom vydaní. :-) A pekný článok.

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly