sobota 30. novembra 2013

Knižné novinky - December 2013

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/140/l140111.jpgPočet strán: 344
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 4.12.2013
 Henrik HP Petersson je na úteku. Prešlo už štrnásť mesiacov od chvíle, keď ho prostredníctvom záhadného mobilu vtiahli do diabolskej hry, ktorá ho takmer stála život. No hoci teraz má všetko, čo si môže želať – slobodu, peniaze a minimálnu zodpovednosť –, nie je spokojný. Chýbajú mu fanúšikovia z Hry. Pohodlný život ho nudí, a čím väčšmi ho trápi nespavosť, tým ťažšie odlišuje fantáziu od skutočnosti. Zavše dokonca tajne zatúži, aby si ho Hra našla. Keď sa stretne s Annou Argosovou, odrazu akoby sa mu všetko rozjasnilo. Je presne jeho typ – bohatá, svetaskúsená a pekná. No pod jej suverénnym zovňajškom vytuší čosi znepokojujúce. Akoby sa niekoho alebo niečoho bála. A k tomu ten jej mobil...

Rebecce Norménovej sa život zjednodušil, lebo ju už nemáta minulosť. Povýšili ju na vedúcu tímu ochrankárov a do jej života vstúpil zaujímavý muž. Napriek tomu nie je spokojná. Celý jej nový život sa jej vidí neskutočný, akoby s ňou nesúvisel. Odrazu však doň zasiahne pisateľ webovej stránky, ktorý sa skrýva za meno MayBey a prihovára sa jej, akoby sa dobre poznali. Lenže to, čo MayBey píše, vyznieva prinajmenej znepokojujúco...

Tak ako dôsledky doliehajú na HP, Rebeccu zasa začínajú prenasledovať nezodpovedané otázky. Čo je vlastne skutočnosť? Komu možno dôverovať? A dá sa vôbec chrániť pred hrozbou, ktorá možno ani neexistuje?
zdroj: Martinus 

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/156/l156516.jpg Počet strán: 424
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 4.12.2013
Camryn Bennettovej, peknému americkému dievčaťu, osud prichystal ťažkú skúšku. Rodičia sa rozviedli, brata zavreli do väzenia, jej životná láska tragicky zahynula a najlepšia priateľka ju obvinila, že jej chce prebrať partnera. Stačil jediný deň práce v obchode s oblečením, aby zistila, že sa nechce zaradiť medzi meštiakov, čo celý život chodia do toho istého otravného zamestnania. Vidí jediné riešenie. Hodí všetko za hlavu a vyberie sa na cestu naprieč Amerikou.

V autobuse sa zoznámi s talentovaným a trochu tajomným Andrewom Parrishom. Ten má vlastné dôvody na to, aby sa odstrihol od sveta. Rýchlo sa zblížia, no zhodnú sa, že ani jeden z nich nehľadá viac než len letný výlet po Amerike. Dodržať tento sľub však nebude ľahké, rodí sa vzájomná náklonnosť, a hoci sa jej obaja tvrdohlavo bránia, príťažlivosť a láska sú silnejšie než ich odhodlanie.

Knihu Radšej nikdy autorka pôvodne písala zadarmo pre čitateľov na internete. Po dokončení ju zaplavili žiadosťami, aby ju doplnila o scénu z nemocnice z Andrewovho pohľadu. Keď sa dozvedela, že kniha vyjde aj v tlačenej podobe, rozhodla sa vypočuť priania čitateľov a doplnila ju o záverečnú bonusovú kapitolu. 
 zdroj: Martinus


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/157/l157147.jpg Počet strán: 300
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Slovart

 Vychádza: 6.12.2013
Na začiatku svojej kariéry detektíva oddelenia vrážd bol Krauz vystavený tvrdej skúške. Jeho zmysel pre spravodlivosť bol konfrontovaný s vtedajším právnym systémom a s výkladom spravodlivosti podľa socialistických právnych noriem deformovaným mocenskými praktikami.

Po skončení akcie Rusalka, keď sa svojvoľne rozhodol pomôcť manželkinej spolužiačke Dane nájsť svojho otca v cudzine, dostal na výber. Krauz sa rozhodol. Rozsekol svoj gordický uzol a rozhodol sa ostať na oddelení vrážd. Lenže to ani Burger a ani elév Krauz netušili, že ich o pár dní čaká prípad, ktorý preverí nielen ich odborné schopnosti, ale aj najdôležitejší princíp spolupráce detektívov – dôveru. Z detektíva Krauza sa stane podozrivý zo spáchania série vrážd mladých dievčat.

Pomôcť mu môže iba kolega, ktorý mu aj napriek kontroverzným dôkazom ostane verný, a vrah – básnik, ktorý ukradnutými básňami manipuluje všetkým a všetkými.
 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/162/l162533.jpg Počet strán: 480
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo:  Knižní klub

 Vychádza: 6.12.2013
Clary postupně odhaluje další střípky z minulosti své rodiny a nalézá přitom spojence v tajemném lovci stínů Sebastiánovi. Valentýn sbírá veškeré své síly, aby jednou provždy zničil všechny lovce stínů, a jediná šance, jak ho porazit, spočívá ve spolupráci s odvěkými nepřáteli. Ve třetím díle série musí Clary získat vládu nad svými nově objevenými schopnostmi, aby zachránila Skleněné město, ale je to vůbec v jejích silách? 

 zdroj: Martinus

  
http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/158/l158242.jpgPočet strán: 250
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Slovart

 Vychádza: 9.12.2013
Leto vo veľkomeste je kruté. Žeravé slnko rozpaľuje betón, roztápa asfalt, do duší vnáša nepokoj. Ľudia odhadzujú šaty aj zábrany. Dusivá atmosféra v meste ešte väčšmi zhustne, keď niekto zavraždí mladučkú prostitútku.

Životom ošľahaný detektív sa púšťa do riešenia zdanlivo banálneho prípadu, no vyšetrovanie ho zavedie do nečakaných končín: do vlastnej minulosti a temných zákutí vlastnej duše.

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/157/l157383.jpg Počet strán: 300
Väzba: pevná
Vydavateľstvo: Slovart

 Vychádza: 9.12.2013
Mara Dyerová vie, že sa nezbláznila. Dokáže zabíjať svojou mysľou a Noah zasa tou svojou liečiť. Mara vie aj to, že Jude nie je len halucinácia. Nedarí sa jej však presvedčiť rodičov a lekárov, že nepotrebuje psychiatra ani hospitalizáciu. Jediný, kto jej naozaj verí, je Noah. Mara má však oňho strach, je preňho nebezpečná – pri ich prvom bozku ho totiž takmer zabila. Spoločne však pátrajú po tom, ako Jude prežil zrútenie inštitútu na Rhode Islande a prečo vie o Mariných schopnostiach viac než ona sama...

zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/146/l146205.jpgPočet strán: 256
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Slovart

 Vychádza: 9.12.2013

Debutový román nositeľa Pulitzerovej ceny Jeffreyho Eugenidesa, na motívy ktorého vznikol v roku 1999 rovnomenný kultový film, rozvíja príbeh rodiny Lisbonovcov z pokojného predmestia Detroitu.

Jeho kronikármi sú muži v strednom veku, čo sa prostredníctvom spomienok snažia odhaliť tajomstvo melanchólie tejto rodiny. Všetko sa začalo jedného leta, keď Lisbonove dcéry, krásne a excentrické, jedna za druhou spáchali samovraždu. Muži, v tom čase ešte len chlapci, fascinovaní dospievajúcimi dievčatami, pozorovali ich osudy z diaľky a s odstupom času skladajú mozaiku fatálneho úpadku Lisbonovcov.

Eugenidesovo dielo Smrť panien súčasná americká literárna kritika radí medzi modernú klasiku, jeho lyrický a nadčasový príbeh transformuje a demytologizuje život americkej strednej triedy. 

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/156/l156513.jpg Počet strán: 336
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 10.12.2013


Jocelyn Butlerová sa roky skrývala pred vlastnou minulosťou. Teraz nastal čas odhaliť pred svetom trpké tajomstvá.

Joss, ako ju všetci familiárne volajú, sa rozhodne ujsť pred spomienkami na tragické udalosti a presťahuje sa zo Spojených štátov do Škótska. Keďže sa tvrdohlavo vyhýba blízkym vzťahom, nikto netuší, aký veľký žiaľ v sebe dusí a ako musí dennodenne bojovať so svojimi démonmi. Samotársky život jej dokonale vyhovuje – kým sa nenasťahuje do nového bytu na Dublin Street a nespozná Bradena, ktorý otrasie jej zdanlivo nedobytným svetom.

Braden Carmichael vždy dostane, čo chce. Je úspešný, bohatý, neskutočne príťažlivý – a odhodlaný dostať Joss do postele. Keď zistí, že ju predstava vzťahu desí, navrhne jej, aby uzavreli dohodu, ktorá uspokojí ich spaľujúcu sexuálnu príťažlivosť. No tvrdohlavému Škótovi ich posteľné hry nestačia a Joss spanikári. Predstava, že niekto prenikne do útrob jej duše, je pre ňu neprípustná.
 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/157/l157533.jpg Počet strán: ----
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: JOTA

 Vychádza: 4.12.2013


Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...

Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze.

Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná.
Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?

Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.
Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.

Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.
 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/151/l151211.jpg Počet strán: 488
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Baronet

 Vychádza: 4.12.2013

Cassandra Palmerová už sice možná je všemocnou Pýthií, to ale neznamená, že se ji už lidé nepokoušejí zabít. Většina hráčů z oboru nadpřirozených sil nechce za hlavní jasnovidku nezávisle smýšlející Cassii, a nezastaví se před ničím, aby ji viděli pod zemí.
Upírský Senát Cassii v její pozici podporuje, ale svou ochranu poskytuje za určitou cenu: spojenectví se sexy upírským mistrem Mirceou, který si na Cassii dělá nárok jako na svůj majetek.
Jenomže teď, když po ní ve velkém stylu vystartoval i samozvaný bůh Apollón, který je zdrojem Pýthiiny energie, budou mít potíže udržet Cassii naživu i upíři. Aby si zachránila život – i tento svět svět – musí se Cassie svému stvořiteli postavit jednou provždy...
zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/156/l156511.jpg  Počet strán: 232
Väzba: brožovaná

Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 4.12.2013
 
Rory Deveauxová sa po stretnutí s novým Jackom Rozparovačom, ktoré ju takmer stálo život, presťahovala do Bristolu a žije pod starostlivým dohľadom rodičov. Keď jej terapeutka nečakane navrhne, aby sa vrátila do školy vo Wexforde, chytí sa ponúkanej šance. Stretnutie s Rozparovačom ju však poznačilo väčšmi, ako tušila. Stal sa z nej živý terminus – získala moc ničiť duchov jediným dotykom. V Londýne zisťuje, že za jej návratom stoja členovia tajnej policajnej jednotky s názvom Tiene – Stephen, Callum a Boo. Rozparovač síce zmizol, ale v meste sa odohrali ďalšie nevysvetliteľné vraždy. Rory má dôkazy, že spolu súvisia. Dokáže o tom presvedčiť priateľov, skôr ako sa stane ďalší zločin?
 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/157/l157149.jpg Počet strán: 200
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Slovart

 Vychádza: 6.12.2013

Milujete niekoho, ale je to iné, než ste dúfali? Hľadáte niekoho, ale nie a nie ho nájsť? Chcete zmeniť svoj život, ale namiesto toho život mení vás? Čítajte. Niet lepšieho lieku na pocit, že svet a ľudia v ňom sú trochu divní. Alebo že ste divní práve vy.

Deviata kniha Maxima E. Matkina predstavuje hrdinov, ktorí sú ako vy alebo ako ľudia, ktorých poznáte: Mladá žena na ceste pomsty. Muž s kliatbou sexuálneho štvanca. Otec, ktorý tápa v chaose reality a predstáv. Učiteľka očarená ukrajinským robotníkom. Dievča, ktoré chce vyliečiť svet. Lekár, ktorému dochádza, že všetko je inak. Krásna žena v okamihu, keď pochopí, že všetko je dočasné. Muž, ktorý vie viac než ostatní.

Všetci túžia po láske a každý z nich robí celkom iné veci, ktorými sa jej vyhýba a zároveň snaží priblížiť. Všetci sa nakoniec stretnú v miestnosti bez okien, kde čakajú na zázrak. Otázkou je, či sa dá veriť v existenciu zázrakov a či máme schopnosť ich rozoznať, keď skutočne prídu. Nie ste to, čo cítite, ale to, čo robíte.
 zdroj: Martinus

3 komentáre:

  1. Prekľaj svitanie alebo ako to preložili po slovensky si určite prečítam. Tak si ma navnadila, že idem zháňať celú sériu. :)
    fashionhappenss.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ach, Šialenstvo... musím si prečítať aspoň jednotku konečne.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Město ze skla :3 Tak na to se opravdu těším! :) Ale tak nějak všechny knížky jsou boží. :D A Šílenství zní taky dobře:)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly