nedeľa 15. septembra 2013

Posuď knihu podle obalu - 9


 
Meme vytvorila Syki. V nedeľu si vyberte hocijakú knihu, do článku zahrňte anotáciu a vlastný názor k obálke.
 
 Priznávam sa, že do tohoto meme som už dlhší čas neprispievala kvôli mojej lenivosti :D Vždy, keď som nejakú krásnu obálku našla, tak som na ňu zabudla a potom som každú nedeľu hľadala dosť dlho ďalšiu, ktorá by ma niečim mohla zaujať. Takže, ak nájdem v nedeľu niečo, čo by nemalo ostať nepovšimnuté z grafickej stránky, tak to sem pridám. Ak nie, tak ten týždeň meme nebude :DD
 
http://www.ikarus.sk/public/media/pamic/9788081420283.jpg Vydavateľstvo: Fortuna Libri
Rozsah: 304 strán

Sam Elling pracuje v internetovej zoznamovacej agentúre. Keďže ani jemu sa nedarí stretnúť tú pravú, vytvorí algoritmus, ktorý človeku dokáže nájsť ideálneho partnera. Nakoniec spozná životnú lásku, ale v práci dostane výpoveď, lebo jeho vynález je až príliš úspešný, a tak firma prichádza o klientov. Keď jeho milovaná Meredith stratí drahú starú mamu, všetko sa zrazu zmení. Sam prerobí svoj geniálny počítačový program tak, aby ľuďom umožnil komunikovať s nebohými - alebo aspoň s ich virtuálnou podobou, ktorá je až znepokojujúco skutočná. Zdá sa, že víťazstvo nad smrťou je vďaka technike zaručené. Je to však naozaj víťazstvo? 

Dalo by sa povedať, že obálka nie je nejako extra prepracovaná; jednoduchý font písma, jednoduchá krajinka z vtáčej perspektívy, ale práve tento pohľad uchváti čitateľa, aby sa viac zameral na obsah. Vôbec nie je prekombinovaná, takže tu platí, že v jednoduchosti je krása. To nebo je úžasné a ten pohľad na Zem je dychberúci. Nie je čo tejto obálke vytknúť. Nesmierne sa mi páči.

9 komentárov:

  1. Mi se ta obálka líbí i přes tu jednoduchost, s anotací spokojená nejsem -> číst se nechystám, zatím :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani mňa anotácia nezaujala natoľko, aby som si ju prečítala :)

      Odstrániť
  2. Obálka je moc pěkná a normálně až teď jsem si všimla, že je tam pohled na Zemi a to mám knížku doma. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. obálka je pekná, taká jednoduchá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak táto obálka sa mi nepáči. Jediná horšia vec než ona sama je jej obsah. To ale bolo utrpenie. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly