sobota 14. septembra 2013

On my Wishlist #16

 
Meme je od Book Chick City.
Cieľom je uverejniť názvy kníh, ktoré by vo vašej "knižnici" nemali chýbať :)

Prečo som si ich vybrala? Už dlho ich mám na svojom zoznamovom wishliste :)


http://data.bux.sk/book/020/167/0201678/large-hra.jpgHenrik HP Pettersson je podvodníček, ktorý kašle na celý svet a robí si, čo mu zíde na um. Jedného dňa sa mu do rúk dostane mobilný telefón, ktorý, napočudovanie, o ňom kadečo vie. Prostredníctvom neho dostáva pozvanie, aby sa zúčastnil na mimoriadnom a fascinujúcom zážitku, na hre v alternatívnej realite, odohrávajúcej sa vo svete nič netušiacich ľudí. Po úspešnom splnení skúšobnej úlohy mu ponúkajú celý rad vzrušujúcich zadaní, ktoré filmuje, premieta a hodnotí uzavretá skupina ľudí na internetovej sieti. V rovnakom tempe, ako vzrastá napätie v jednotlivých úlohách, zvyšujú sa aj odmeny za ich splnenie a umiestnenie aktérov v toplistine. HP sa podujíma na čoraz riskantnejšie akcie a je pripravený urobiť takmer čokoľvek, aby mohol ďalej hrať. Policajná inšpektorka Rebecca Norménová je jeho pravým opakom. Vzala osud do vlastných rúk a v policajnom zbore sa jej črtá úspešná kariéra. Všetko by bolo dokonalé, keby neexistovali lístočky, čo jej niekto necháva v skrinke. Ich pisateľ vie až nepríjemne veľa o jej minulosti. O tajomstve, ktoré by nemal poznať nikto. Prečo sa s ňou niekto takto zahráva?


http://data.bux.sk/book/020/167/0201679/large-sum.jpgHenrik HP Petersson je na úteku. Prešlo už štrnásť mesiacov od chvíle, keď ho prostredníctvom záhadného mobilu vtiahli do diabolskej hry, ktorá ho takmer stála život.
No hoci teraz má všetko, čo si môže želať – slobodu, peniaze a minimálnu zodpovednosť –, nie je spokojný. Chýbajú mu fanúšikovia z Hry. Pohodlný život ho nudí, a čím väčšmi ho trápi nespavosť, tým ťažšie odlišuje fantáziu od skutočnosti. Zavše dokonca tajne zatúži, aby si ho Hra našla.
Keď sa stretne s Annou Argosovou, odrazu akoby sa mu všetko rozjasnilo. Je presne jeho typ – bohatá, svetaskúsená a pekná. No pod jej suverénnym zovňajškom vytuší čosi znepokojujúce. Akoby sa niekoho alebo niečoho bála. A k tomu ten jej mobil...
Rebecce Norménovej sa život zjednodušil, lebo ju už nemáta minulosť. Povýšili ju na vedúcu tímu ochrankárov a do jej života vstúpil zaujímavý muž. Napriek tomu nie je spokojná. Celý jej nový život sa jej vidí neskutočný, akoby s ňou nesúvisel.
Odrazu však doň zasiahne pisateľ webovej stránky, ktorý sa skrýva za meno MayBey a prihovára sa jej, akoby sa dobre poznali. Lenže to, čo MayBey píše, vyznieva prinajmenej znepokojujúco...
Tak ako dôsledky doliehajú na HP, Rebeccu zasa začínajú prenasledovať nezodpovedané otázky. Čo je vlastne skutočnosť? Komu možno dôverovať? A dá sa vôbec chrániť pred hrozbou, ktorá možno ani neexistuje?

6 komentárov:

  1. skvelá obálka aj kniha vyzerá zaujímavo.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prečo mi prvý popis veľmi pripomenul Erebosa? :D
    Aj tak sa mi to dosť páči. x)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O tom jsem už slyšela, pak na to zase zapomněla, takže dík, že jsi mi to připomněla a já to hážu do "to-read listu"

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Má to rozhodne zaujímavé obálky, ale nejako extra ma to neláka.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne obálky :) A anotácie znejú skvelo, raz si knižky prečítam, len neviem kedy :D

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly