nedeľa 29. septembra 2013

Knižné novinky - Október 2013

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/153/l153700.jpgPočet strán: 356
Väzba: pevná
Vydavateľstvo: Fragment
 Vychádza: 2.10.2013

Ani štyri desaťročia udržiavaného mieru nepomohli ľuďom a drakom kráľovstva Gored k prehlbovaniu vzájomnej dôvery. Draci, schopní brať na seba ľudskú podobu, sa ako vyslanci zúčastňujú súdov a ako bytosti s neobyčajne prenikavým rozumom odovzdávajú svoju múdrosť univerzitám sťaby učenci a učitelia. Napriek tomu však pre nich ľudské emócie zostávajú záhadou a s blížiacim sa výročím vzájomnej dohody vzrastá napätie.
Serafína Dombeghová sa obáva oboch strán. Ako neobyčajne nadaná hudobníčka sa ocitne na kráľovskom dvore, nanešťastie práve vo chvíli, kedy je za veľmi podozrivých okolností zavraždený člen kráľovskej rodiny a podozrenie padne na drakov. Dochádza k vyšetrovaniu a Serafína, vtiahnutá doprostred, sa musí spojiť s kapitánom Kráľovninej gardy, ktorým je nebezpečne vnímavý princ Lucian Kiggs. Popri spoločnom odhaľovaní náznakov sprisahania s cieľom zničiť mier, sa Serafína snaží uchrániť svoje vlastné tajomstvo. Tajomstvo tak strašné, že jeho odhalenie by ju mohlo stáť život.

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/141/l141835.jpg Počet strán: 208
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 8.10.2013
Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička – silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste.

Autor do deja jedného zo svojich najznámejších trilerov vkladá spomienky či výstrižky z tlače a vytvára tak mozaikový obraz života aj vnútorného sveta nešťastnej Carrie. Podľa románu nakrútil režisér Brian De Palma roku 1976 rovnomenný film, ktorý dodnes mnohí pokladajú za najlepšiu kingovskú filmovú adaptáciu. V súčasnosti sa do kín dostáva nové moderné spracovanie tohto slávneho hororu s vynikajúcou americkou herečkou Julianne Moorovou v úlohe matky.

 zdroj: Martinus


http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/151/l151915.jpgPočet strán: 352
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 8.10.2013


Pre Mab Prowdovú sú čary rovnako prirodzené ako dýchanie. Život bez nich si nevie ani len predstaviť, hoci to znamená pravidelne si ubližovať, aby získala dosť krvi na mágiu. Býva uprostred divej prírody, ďaleko od mestského ruchu, a už v mladom veku má zodpovednú úlohu starať sa ako budúca diakonka o rozvetvenú rodinu krvavých čarodejníkov. Jej pokojný život sa však náhle zmení, keď sa rozhodne preskúmať tajomstvo ruží v záhrade.
Will Sanger, poznačený náhlou smrťou milovaného brata, sa rozhoduje, čo ďalej po skončení strednej školy. Rodina od neho očakáva kariéru vo vojenskom námorníctve, ale on sám ešte nevie, kým a čím chce v živote byť. A hoci okolie v ňom po záchrane dievčaťa pred utopením vidí hrdinu, sám si nepripadá ničím výnimočný. Jedného dňa za bizarných okolností stretne Mab, dievča, ktoré je úplne iné ako spolužiačky, magicky záhadné, zato však odhodlané plniť svoje neuveriteľné poslanie aj za najvyššiu cenu, a všetko je odrazu inak.
Strážkyňa krvi voľne nadväzuje na román Mágia krvi, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Ikar v roku 2012. 

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/154/l154539.jpg Počet strán: 432
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  Knižní klub

 Vychádza: 12.10.2013

Napínavý historický román s vazbou do přítomnosti začíná v současnosti na severovýchodě Ameriky. Na kliniku policisté v noci přivezou mladou ženu, která v lese zabila neznámého mladého muže. Záhadná Lanny začne lékaři vyprávět o své minulosti, která je plná temných tajemství. Nechybí v ní osudová láska ke krásnému synovi bohatého zakladatele města, pozdější skandály a prostopášný život s uhrančivým hrabětem. Příběh neutuchající lásky i čiré zrady, který přesahuje čas a smrtelnost, udrží čtenáře v napětí od první až do poslední stránky. 


 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/152/l152019.jpg Počet strán: 312
Väzba: pevná
Vydavateľstvo:  IKAR 

 Vychádza: 15.10.2013

Apokalyptická snehová víchrica uväzní v hoteli cestujúcich, ktorí prežili vykoľajenie vlaku pri Finse vo výške 1222 metrov nad morom. Kým vonku zúri orkán, vnútri sa vyhrocujú konflikty. Príčinou je nájdená mŕtvola muža, známeho a medializovaného farára Cata Hammera. Medzi nedobrovoľnými hosťami sa nachádza aj bývalá policajná vyšetrovateľka Hanne Wilhelmsenová, ktorá zostala po nevydarenej policajnej akcii na invalidnom vozíku, no pátraniu po vrahovi kňaza sa akosi vyhýba. Nervozita stále narastá, všetkých znepokojuje prítomnosť neznámych osôb zo súkromného vozňa, ktoré teraz stráži v ich apartmáne ozbrojená ochranka. Ďalšia noc – ďalšia vražda, a zo snehového pekla niet úniku.
zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/157/l157152.jpg Počet strán: 440
Väzba: pevná s prebalom
Vydavateľstvo: Slovart

 Vychádza: 15.10.2013

Do Montrealu zavítalo leto a doktorka Temperance Brenannová sa ujala náročného poslania riaditeľky oddelenia forenznej antropológie v provincii Quebec. Jej prvá pracovná zastávka je novoobjavené pohrebisko v centre mesta.

Tempe stačí jeden pohľad na ľudské ostatky zabalené v igelitových vreciach a je jej jasné, že víkend strávi v laboratóriu. Ide o veľmi brutálnu vraždu. Kto však je tá osoba s ryšavými vlasmi a s drobnou kostrou? Brenannová je presvedčená, že po uliciach chodí vrah, a zapojí všetky svoje kriminalistické vedomosti i schopnosti, aby ho zastavila.

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/157/l157112.jpg Počet strán: 328
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: Fragment
 Vychádza: 16.10.2013
ONA: Smrteľne zranená.
ON: Stratený v minulosti.
Čas sa neúprosne kráti...


Píše sa rok 2009. Jackson Meyer je normálny mladý chalan – študuje, má priateľku…
Má však schopnosť, o ktorej mnohí ľudia iba snívajú. Dokáže cestovať časom do minulosti. Nedokáže meniť ani ovplyvňovať budúcnosť a preto nehrozia žiadne paradoxy, ktoré by ohrozili časopriestor.
Je to pre neho len neškodná zábava. Až do chvíle, keď do Jacksonovho života vtrhnú dvaja neznámi muži a v zápase je jeho priateľka Holly smrteľne zranená. Jackson v zúfalstve skočí o dva roky späť, do roku 2007. Tento skok je však iný ako predchádzajúce. Jackson je v roku 2007 uväznený a nemôže sa vrátiť späť do prítomnosti. Znovu prežije prvé stretnutie s Holly a testuje svoje schopnosti – čoskoro však zistí, že jeho život obklopujú tajomstvá a prenasledujú ho "Nepriatelia času“, ktorí sa nezastavia pred ničím.
Komu môže Jackson veriť? A čo všetko je ochotný obetovať, aby zachránil Holly… a možno aj celý svet?
 

 zdroj: Martinus

http://www.martinus.sk/data/tovar/_l/149/l149418.jpgVydavateľ: Fortuna Libri
Počet strán: 344
Väzba: pevná

 Vychádza: 22.10.2013
Anne Blythová má skvelý život – zaujímavú prácu, dobrých priateľov a zrejme dostane aj zmluvu na vydanie knihy, no stále sa jej nedarí nájsť si životného partnera.
Náhodou nájde vizitku zoznamovacej kancelárie a vloží si ju do vrecka – pre istotu. Krátko nato jej najlepšia priateľka Sarah oznámi, že sa vydáva. Anne sa neubráni závisti, a tak sa rozhodne zoznamovaciu agentúru čo najskôr navštíviť v nádeji, že sa jej konečne podarí nájsť správneho muža. Čoskoro však zistí, že to nie je zoznamovacia, ale sobášna agentúra. Spočiatku myšlienku „manžela na objednávku“ zavrhne, no čím viac o tom premýšľa, tým väčšmi sa jej to pozdáva – najmä preto, lebo agentúra má vysoké percento úspešnosti.
Dohodené manželstvá predsa fungujú na celom svete, prečo by to nemohlo vyjsť aj jej? 

zdroj: Martinus

3 komentáre:

  1. Fragment tento mesiac vydáva krásne kúsky. Okrem tých dvoch, ktoré tu máš sa neskutočne teším aj na Bohov Olympu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Elixír vyzerá skvelo, ale pre mňa je najočakávanejšou knihou októbra pokračovanie Ukradnutých snov, Mesačné slzy. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly