nedeľa 30. júna 2013

Posuď knihu podle obalu - 2

 
Meme vytvorila Syki. V nedeľu si vyberte hocijakú knihu, do článku zahrňte anotáciu a vlastný názor k obálke.

http://data.bux.sk/book/020/178/0201786/large.jpg
Počet strán: 336 strán
Väzba: pevná väzba
 Vydavateľ: IKAR 

Mágia spojená s krvou vždy symbolizovala dávne ľudské túžby po moci, bohatstve a nesmrteľnosti. Tentoraz má pomôcť pravde!
Začať je ľahké.
Nakresliť kruh... doprostred položiť suchý list... posypať trochou soli... odrecitovať niekoľko latinských slov... pridať kvapku krvi...
Tínedžerka Silla Kennicotová vidí všade krv. Záhadná smrť rodičov jej neschádza z mysle, neverí obvineniam, podľa ktorých jej otec zavraždil matku a potom spáchal samovraždu. Jedného dňa od neznámeho menom Diakon dostane balíček, knihu kúziel, ktoré zozbieral jej otec. Prevteľovacie, oživovacie, spútavacie... Všetky majú niečo spoločné: treba pri nich použiť krv. Na cintoríne pri hrobe rodičov Silla pokúša osud – a kúzla fungujú! Zapojí sa aj brat Reese a ešte niekto – nový chlapec zo susedstva Nick. Je zvláštny, nenávidí svoju nevlastnú matku a až akosi pridobre sa vyzná v krvavej mágii. Silla úprimne túži očistiť meno svojho otca a chce na to použiť mágiu. Lenže je tu ešte niekto, kto má obrovskú moc a záujem o získanie magickej knihy, aby tajomstvo zostalo navždy pochované. Môže Silla veriť svojej láske? A akú obeť jej treba priniesť?
Vynikajúce čítanie pre fanúšikov románov plných temnej mágie a mýtických tvorov! 

Obálka ma veľmi zaujala, pretože je tak tajomná. Láka ma to prečítať si aj príbeh. Farby na obálke vynikajúco kontrastujú. Zaujímavo vyznieva ruža z kvapiek krvi a ponurosť lesa. Dievča pôsobí akoby bolo mŕtve.

3 komentáre:

  1. Aj mne sa tá kniha podľa obálky pozdáva, len recenzie som nečítala práve nadšené.:/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Obálka je nádherná. Práve vďaka nej sa kniha dostala do to-readu. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly