nedeľa 2. júna 2013

Mesačná chvastačka za máj

Meme je od Judit.
Cieľom je pochváliť sa novými knihami, ktoré sme si zadovážili.
 Myslela som si, že tých kníh bude viac :D Včera som to nestihla zverejniť, takže to tu dávam teraz.

Priechod: No nezačala som najšťastnejšie :D Ešte stále s touto knihou bojujem, ale ja vyhrám :D  Nudia ma dlhé strany opisov (kto čítal, vie). Prečo má autor tendenciu všetko detailne vysvetliť? Rozčuľuje ma to.

Dokonalý pár: Recenzia na ňu pod týmto článkom. Oddychovka.

Zuzanina skrytá tvár: Táto spisovateľka ma nikdy nesklame a rada sa k jej knihám vraciam.

Pod vražednou oblohou: Kapitola sama o sebe :D Je to dobrá kniha, len som si musela zvyknúť na mená postáv, ktoré autorka zvolila :D

5 komentárov:

  1. Ty bojuješ s Priechodom (ktorý mi príde veľmi sympatický) a ja budem bojovať s Odstíny života. Stihla som načítať také dve kapitoly. Nič veľké. Také nič.

    Trocha sa aj teším, že to zvozím pod zem, veľmi hlboko samozrejme, ale ešte si nechávam tú knihu, ktorú čítam teraz (Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - Veľmi dobrý štýl, skvelá čítavosť ale vyvrcholenie nie a nie prísť. Mám nervy, že sa ku koncu nič poriadne nezomelie) , lebo sa mi strašne nechce pustiť sa do Odtieňov života.

    Pod vražednou oblohou - aké mená? To ma veľmi zaujíma.

    A Zuzaninu skrytú tvár som tiež videla. Chcem ťa poprosiť. Odporuč mi dve knihy, ktoré sa ti od tej autorky najviac páčili, nech viem, čo si od nej mám prečítať, keď sa k tomu raz dostanem (a že sa dostanem).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. každý máme iný vkus... mne Priechod nesadol... možno o pár rokov naň budem mať iný názor
      teraz som si pozerala anotáciu Odtieňov života a zdá sa mi celkom v pohode :)

      hlavný hrdina sa volá Sokol (Soky), potom je tam Pazúrik (Paz), Huncút (Hun) a takto by som dlho pokračovala..

      no, vlastne ja mám od nej zatiaľ iba dve knihy Zuzaninu skrytú tvár a Ochrankyňu, obidve odporúčam, ale Ochrankyňa je o trošku lepšia :)

      Odstrániť
    2. Neboj, ja som Priechod čítať nestihla. Iba si v kníhkupectve vždy nenápadne otvorím a také dve stránky zhltnem. :D Ale stále ma to nejako nezaujíma. Aspoň nie natoľko aby som to čítala normálne. Ak vôbec.
      Odtiene, z tých som furt zmätená a bavím sa tým, že dopĺňam hlavnej hrdinke vety, dobre viem čo povie. Má aj celkom dobrý sarkazmus ale to je zatiaľ všetko čo sa mi páči spolu s obálkou. :D

      To nee. Bože, ja by som sa tak nasmiala mať to doma. Ak by už situácia v knihe bola vážnejšia než vážna mne by to tie mená normálne kazili, tak by som sa smiala. x)

      Ochrankyňa mi bude bližšia mám ten pocit. Je z toho viac cítiť taká čarodejnícka oná...a zase mi dochádzajú slová. Skrátka. Prečítam, uvidím. :)

      Odstrániť
  2. :D vyznelo to, akoby si ju čítala :D začiatok je dobrý.. to musím uznať... lenže potom sa autor vyžíva v opisoch na 10 strán a žiadne dialógy ani akcia

    my sme sa s kamarátkou smiali iba na tých menách... dej bol tiež super... máš pravdu, keď tam bol nejaký konflikt a zakričali Sokol, tak celé napätie zo situácie bolo razom preč
    myslím si, že táto kniha je vynikajúca... aj vďaka tým menám :D

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly