štvrtok 20. júna 2013

Knižné novinky - Júl 2013

http://data.bux.sk/book/020/146/0201467/large.jpg
Vydavateľ:IKAR 
Počet strán:256
Vydanie:Kniha vychádza 9.7.2013

Aria sa vracia do sveta divochov, smrtiaceho éteru a tisícky ďalších nebezpečenstiev. Na príkaz konzula Hessa má vymámiť z drsného náčelníka severského kmeňa Rohov Soboľa polohu Modrej tíšiny – miesta, na ktoré éter neútočí. Nemá na výber. Hess drží ako rukojemníka Sokolovho synovca Pazúrika a prepustí ho, až keď obyvatelia mesta Blaženosť získajú nové útočisko.
Éter vonku je čoraz nebezpečnejší. Ničí územia aj ľudí, vyháňa kmene z dedín, takže bojujú medzi sebou o biedne možnosti obživy. Zdá sa, že jedinou šancou pre všetkých je nájsť nové miesto na život.
Aria sa ocitne v dedine kmeňa Brehárov. Jej priateľ Soky zariadi, aby dostala „značky“ – tetovanie na ramená, označujúce jej mimoriadnu schopnosť, ostrý sluch. Pri tetovaní sa ju však pokúsia otráviť. Kmeň sa rozdelí na dva tábory a tí, ktorí Ariu nenávidia, musia dedinu opustiť.
Aria sa potajomky vyberie na púť za Soboľom, ktorý údajne pozná polohu Modrej tíšiny a drží v zajatí Sokyho sestru Živenu. Sprevádza ju priateľ Rev. Ich misia má šancu na úspech, nerátajú však so zákernosťou Hessa a Soboľa. Modrá tíšina má zachrániť len vyvolených! Ria s Revom však nečakane získajú mocného spojenca a kmeň i obyvatelia Blaženosti tak nestrácajú nádej na prežitie.
Druhá časť trilógie Pod vražednou oblohou.

zdroj: Bux.sk


Vydavateľstvo: Motto Dátum vydania: 15.Júla 2013

http://www.gorila.sk/i/imgs_orig/348/557348.jpgJedného pochmúrneho dňa sa Garet Jamesová, šperkárka z New Yorku, zatúla do čudesného starožitníctva a v tej chvíli sa jej život obráti naruby. Záhadný obchodník John Dee jej ponúkne veľmi štedrú sumu za otvorenie starej striebornej skrinky. Garet nemôže uveriť vlastným očiam, keď na skrinke zbadá symbol labute – identický so znakom na prsteni, ktorý dostala od svojej zosnulej mamy. Ale keď skrinku otvorí, začnú sa diať prapodivné veci... Garet sa pustí do pátrania a zistí, že sa ocitla v storočnom proroctve. Otvorením skrinky totiž vypustila zlé sily. Postupne sa dozvedá, kým vlastne je, a aj to, že ju mama pred týmto poznaním chcela za každú cenu ochrániť. Mocní démoni totiž sužovali a nakoniec zahubili mnoho žien z Garetinho rodu po celé generácie – vrátane jej milovanej mamy. Dokáže Garet využiť svoje schopnosti a porazí tak ničivé sily z podsvetia?

 zdroj: Gorila.sk

2 komentáre:

  1. Na Cestu věčnou nocí se těším! Jen jsem zklamaná z toho, že nám nenechali originální obálku :/ Ten Perry na cz obálce se mi vůbec nelíbí :D

    OdpovedaťOdstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly