nedeľa 2. júna 2013

Knihobraní #2 - Kniha, kterou absolutně nechápu


 Projekt u VeEee.

Kniha, kterou absolutně nechápu
 
3. června - 4. června
vyberte jednu knihu ze svého aktuálního stavu knihovničky, kterou doposud nechápete a máte pocit, že jí snad ani nikdy nepochopíte, a když už, tak to bude za hodně dlouhou dobu.



http://data.bux.sk/book/020/060/0200603/large.jpgNerada sa priznávam, že je to práve táto kniha, ale od začiatku do konca  nedáva vôbec žiadny zmysel. Možno tým chcel autor niečo hlbšie povedať. Jasne, že celú pointu príbehu som pochopila. Ale prečo to urobil takýmto spôsobom? Asi mi niečo uniká, lebo tento spisovateľ je známy po celom svete a jeho diela sú bestsellery. Som možno jediná, ktorá nepostrehla hlbšiu pointu deja. Všetko sa tam deje tak chaoticky, že miestami som uvažovala, čo čítam.
Je to iba môj názor.

4 komentáre:

  1. Tak zrovna Alchymista se mi líbil, ale u některých jiných knih od Coelha jsem také měla dojem, že mi nejspíše něco uniká :)

    Každopádně tvůj příspěvek mi připomněl, že jsem si Alchymistu chtěla koupit! Jdu ho připsat na seznam dárků za maturitu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si myslím, že ten dej bol pekne uletený, ale posolstvo knihy bolo nádherné
      aj pocity z toho mám zmiešané
      neviem, či sa mi páčila alebo nie :D
      ale za tie krásne citáty ma u mňa autor veľké plus :)

      Odstrániť
  2. No škoda, ja mám Alchymistu (a celú tvorbu Coelha) veľmi rada. Ak si teda pochopila pointu, tak neviem, čo konkrétne na nej nechápeš. Všetko bolo zrozumiteľné, Samtiago sa vydal na zdĺhavú cestu, aby nakoniec zistil, že skutočný poklad mal rovno pred nosom. To je také jednoduché, ale predsa geniálne a na zamyslenie sa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Catty, ja som nepochopila to prostredie, do ktorého to zasadil

      Odstrániť

Za každý komentár som veľmi vďačná. - autorka blogu Nathaly